Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Japanilainen lohitartar ja omena-mangosalsa

Japanilainen lohitartar ja omena-mangosalsa vievät kielen! Veikeä wasabi sopii mainiosti juhlapöytään! Salonkikelpoinen alkupala syntyy wasabilla maustetusta lohitartarista ja omena-mangosalsasta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Lohitartar:

150 g graavilohiviipaleita
100 g kylmäsavulohiviipaleita
1/2 pieni punasipuli
2 rkl ranskankermaa
2 tl wasabitahnaa
1/2 sitruunan raastettu kuori
ripaus suolaa
Mainos

Omena-mangosalsa:

1 vihreä omena, esim. Granny Smith
1/2 kypsä mango
1/2 sitruunamehu
1 tl oliiviöljyä
ripaus suolaa
1-2 rkl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

1. Hienonna 100 grammaa graavi- ja 100 g kylmäsavulohiviipaleita pienen pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna puolikas pieni punasipuli. Sekoita lohet ja sipuli sekä kaksi ruokalusikallista ranskankermaa ja kaksi teelusikallista wasabitahnaa keskenään. Mausta seos puolikkaalla huolella pestyn sitruunan kuoriraasteella ja ripauksella suolaa. Nosta kylmään maustumaan noin tunniksi ennen tarjoilua.

2. Kuori ja kuutioi yksi vihreä omena ja puolikas kypsä mango pieniksi kuutioiksi. Mausta hedelmäseos puolikkaan sitruunan mehulla, yhdellä teelsuikallisella oliiviöljyä, ripauksella suolaa sekä yhdestä kahteen ruokalusikallisella tilliä.

3. Nostele lohitartaria tarjolle kahden lusikan avulla keoksi lautaselle tai annostele pieniin laseihin. Ripottele päälle omena-mangosalsaa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/19.

Katso myös: Joulun graavikalat saavat makua marjoista, tervasta ja konjakista – 5 helppoa ohjetta

Keskustelu

Ööö missä on se tartar josta kovasti puhuttiin. Tartariin käytetään aina raakaa kalaa tai lihaa joka tarjoiluhetkellä maustetaan oman maun mukaisesti.

Ceviche olis ehkä lähimpänä mutta siinäkin käytetään raakaa kalaa joka raakakypsennetään sitruunahapolla.

Nyt katsis taas oikeasti tutkia mitä taryar tarkoitaa ja ditten nimetä tämä alku ruoka joillain muulla joka oikeasti kertoo mitä setissä on miksei vaikka Lohi-mango salsa?

Kommentoi juttua: Japanilainen lohitartar ja omena-mangosalsa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X