Japanilainen lohitartar ja omena-mangosalsa
Veikeä wasabi sopii mainiosti juhlapöytään! Salonkikelpoinen alkupala syntyy wasabilla maustetusta lohitartarista ja omena-mangosalsasta.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Lohitartar:
150 g
graavilohiviipaleita
100 g
kylmäsavulohiviipaleita
1/2 pieni
punasipuli
2 rkl
ranskankermaa
2 tl
wasabitahnaa
1/2
sitruunan raastettu kuori
ripaus
suolaa
Omena-mangosalsa:
1
vihreä omena, esim. Granny Smith
1/2
kypsä mango
1/2
sitruunamehu
1 tl
oliiviöljyä
ripaus
suolaa
1-2 rkl
hienonnettua tilliä
Keskustelu
Ööö missä on se tartar josta kovasti puhuttiin. Tartariin käytetään aina raakaa kalaa tai lihaa joka tarjoiluhetkellä maustetaan oman maun mukaisesti.
Ceviche olis ehkä lähimpänä mutta siinäkin käytetään raakaa kalaa joka raakakypsennetään sitruunahapolla.
Nyt katsis taas oikeasti tutkia mitä taryar tarkoitaa ja ditten nimetä tämä alku ruoka joillain muulla joka oikeasti kertoo mitä setissä on miksei vaikka Lohi-mango salsa?
Kommentoi juttua: Japanilainen lohitartar ja omena-mangosalsa