Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Japanilainen lohitartar ja omena-mangosalsa

Japanilainen lohitartar ja omena-mangosalsa vievät kielen! Veikeä wasabi sopii mainiosti juhlapöytään! Salonkikelpoinen alkupala syntyy wasabilla maustetusta lohitartarista ja omena-mangosalsasta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Lohitartar:

150 g graavilohiviipaleita
100 g kylmäsavulohiviipaleita
1/2 pieni punasipuli
2 rkl ranskankermaa
2 tl wasabitahnaa
1/2 sitruunan raastettu kuori
ripaus suolaa
Mainos

Omena-mangosalsa:

1 vihreä omena, esim. Granny Smith
1/2 kypsä mango
1/2 sitruunamehu
1 tl oliiviöljyä
ripaus suolaa
1-2 rkl hienonnettua tilliä

Keskustelu

Ööö missä on se tartar josta kovasti puhuttiin. Tartariin käytetään aina raakaa kalaa tai lihaa joka tarjoiluhetkellä maustetaan oman maun mukaisesti.

Ceviche olis ehkä lähimpänä mutta siinäkin käytetään raakaa kalaa joka raakakypsennetään sitruunahapolla.

Nyt katsis taas oikeasti tutkia mitä taryar tarkoitaa ja ditten nimetä tämä alku ruoka joillain muulla joka oikeasti kertoo mitä setissä on miksei vaikka Lohi-mango salsa?

Kommentoi juttua: Japanilainen lohitartar ja omena-mangosalsa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X