Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Jauheliha-kasviskeitto

Jauheliha-kasviskeitto on päivitetty versio perinteisestä jauhelihakeitosta. Pavut ja pätkäspagetti tekevät tästä versiosta perinteistä keittoa tuhdimman.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Jauheliha-kasviskeitto

  • 2 kpl sipulia
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • tilkka öljyä
  • 500 g jauhelihaa
  • pippuria
  • 200 g selleriä
  • 2 kpl porkkanaa
  • 2 l vettä
  • 3 rkl lihafondia
  • 4 rkl tomaattisosetta
  • tölkki valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
  • 3 dl pätkäspagettia
  • ruukullinen silputtua persiljaa

Valmistusohje

Jauheliha-kasviskeitto valmistuu näin:

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota ne kevyesti kuumassa öljytilkassa pannulla. Lisää sipulien joukkoon jauheliha, ruskista ja mausta pippurilla. Siirrä seos pannulta tilavaan kattilaan.
  2. Kuori ja paloittele selleri ja porkkanat ja lisää ne kattilaan. Kaada joukkoon vesi ja sekoita mukaan fondi. Kuumenna ja keitä 10-15 minuuttia.
  3. Lisää tomaattisose ja pavut tomaattikastikkeineen. Lisää pasta ja keitä kuusi minuuttia. Hienonna keittoon persilja ja tarkista maku.
  4. Nauti jauheliha-kasviskeitto tuoreen leivän ja maukkaan levitteen kanssa. Kokeile esimerkiksi paahdettua palsternakkalevitettä, raikasta ja  kevyttä tuorejuustoa tai maustettua voita.

Katso myös nämä Kotiliesi.fi:n herkulliset keittoreseptit: Paahdettu kasvissosekeitto Korealainen lihakeitto Kalaseljanka

Katso myös Anna.fi: Näin valmistuu helppo härkäpapukeitto

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Jauheliha-kasviskeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.