Jauhelihapannukakku
Tämä jauhelihapannari on Kotilieden vuoden 2006 Kotilieden jauheliharuokakilpailun parhaimmistoa. Miedon makuinen jauhelihapannari maistuu iltateen kanssa, saunaillan huikopalana tai lasten lounaspöydässä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Ainekset
Jauhelihapannukakun pohja:
- 1 l maitoa
- 3 kpl munaa
- 4 ¼ dl vehnäjauhoja
- ¾ dl ohrajauhoja
- 0.5 dl jauhettua pähkinää
- 1 tl suolaa
Jauhelihatäyte:
- 400 g jauhelihaa
- 1 kpl sipuli
- suolaa
- mustapippuria
- 1 tl oreganoa
- 1 kpl pieni punainen paprika suikaleina
- 2 dl juustoraastetta
Valmistusohje
Jauhelihapannukakku valmistuu näin helposti:
Jauhelihapannukakku on mehevä iltapala, joka sopii myös lasten lounasateriaksi. Tämä resepti on Kotilieden lukijakilpailun satoa. Ohje valikoitui 60 osallistujan joukosta sijalle 6.
1. Riko munat kulhoon, vatkaa rakenne rikki. Lisää maito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Anna taikinan tekeytyä puolisen tuntia.
2. Paista jauheliha ja silputtu sipuli kevyesti pannulla, lisää mausteet.
3. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Ripottele täyteaineet ja juustoraaste taikinan päälle. Paista jauhelihapannukakkua 225-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Voit myös hyydyttää taikinaa noin 15 minuuttia ennen täyteainesten lisäämistä.
4. Tarjoa jauhelihapannukakku raikkaan salaatin kanssa vaikkapa saunan jälkeen iltapalana.
Ohje: Sakari Lahtinen
Katso myös: 10 x paras jauheliharuoka – koko perheen suosikit
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kasvispannari
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jauhelihapannukakku
Ei ollut hyvä vinkki esipaistaa pohja, täytteet tippuu syliin syödessä. Ensi kerralla matalampi ja pidempi paistoaika ilman esipaistoa.