Reseptit
8
Kiitos

Jauhelihapannukakku

Tämä jauhelihapannari on Kotilieden vuoden 2006 Kotilieden jauheliharuokakilpailun parhaimmistoa. Miedon makuinen jauhelihapannari maistuu iltateen kanssa, saunaillan huikopalana tai lasten lounaspöydässä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Jauhelihapannukakun pohja:

1 l maitoa
3 munaa
4 1/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl ohrajauhoja
0.5 dl jauhettua pähkinää
1 tl suolaa

Jauhelihatäyte:

400 g jauhelihaa
1 sipuli
suolaa, mustapippuria
1 tl oreganoa
1 pieni punainen paprika suikaleina
2 dl juustoraastetta

Valmistusohje

Valmista pannukakku ruokaisammaksi jauhelihan kera.

1. Riko munat kulhoon, vatkaa rakenne rikki. Lisää maito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Anna taikinan tekeytyä puolisen tuntia.

2. Paista jauheliha ja silputtu sipuli kevyesti pannulla, lisää mausteet.

3. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Ripottele täyteaineet ja juustoraaste taikinan päälle. Paista jauhelihapannukakkua 225-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Voit myös hyydyttää taikinaa noin 15 minuuttia ennen täyteainesten lisäämistä.

Ohje: Sakari Lahtinen

Katso myös: 10 x paras jauheliharuoka – koko perheen suosikit

 

Keskustelu

Ei ollut hyvä vinkki esipaistaa pohja, täytteet tippuu syliin syödessä. Ensi kerralla matalampi ja pidempi paistoaika ilman esipaistoa.

Kommentoi juttua: Jauhelihapannukakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X