Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Jauhelihapiiras

Jauhelihapiiras on muheva suolainen piirakka, jonka voi tuoda vaikka tuliaisiksi valmistusastiassaan.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

pohja:

  • 150 g margariinia
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 250 g maitorahkaa

täyte:

  • 400 g jauhelihaa
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria

kuorrutuskastike:

  • 2 rkl voita tai margariinia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl maitoa
  • 2 dl juustoraastetta
  • (¼ tl suolaa)

voiteluun:

  • munaa

Valmistusohje

Jauhelihapiiras leivotaan näin:

  1. Nypi pehmeä rasva, vehnäjauhot ja leivinjauhe murumaiseksi. Lisää rahka. Laita taikina viileään.
  2. Ruskista pannulla jauheliha ja hienoksi leikatut sipulit. Lisää murskattu tai hienonnettu valkosipuli ja mausta suolalla ja pippurilla. Voit lisätä muitakin mausteita ja yrttejä.
  3. Valmista kastike. Kiehauta vehnäjauhot rasvassa ja sekoita joukkoon maito. Keitä seosta noin 5 minuuttia koko ajan hämmentäen. Lisää juustoraaste ja tarvittaessa suolaa.
  4. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä pyöreäksi levyksi ja aseta halkaisijaltaan noin 30 cm:n pyöreään voideltuun vuokaan. Lisää jäähtynyt täyte ja sen päälle juustokastike.
  5. Kauli lopusta taikinasta leivinpaperin päällä kansi ja kumoa se piirakan päälle. Voitele taikinakansi kananmunalla ja pistele lopuksi haarukalla.
  6. Paista piirakka 175-200 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes piirakka on kypsä ja kauniin ruskea. Jauhelihapiiras maistuu raikkaan salaatin kanssa.

Ohje: Mirja Kainua, Jääli

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Suolainen piirakka piristää arki-iltaa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Jauhelihapiiras

Sinun täytyy kommentoidaksesi.