Jauhelihapizza
Jauhelihapizza maistuu koko perheelle. Nopea pizzapohja valmistuu puolessa tunnissa, kun pizzanhimo iskee.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Munaton
Ainekset
Jauhelihapizza
- 2 dl vettä
- 25 g tuorehiivaa
- ¾ tl suolaa
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 ½ rkl oliiviöljyä
Täyte
- 6 rkl tomaattipyreetä
- 250 g jauhelihaa (paahdettua)
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 5 tomaattia viipaleina
- 3 tl pizzamaustetta, oreganoa tai timjamia
- 100 g juustoraastetta
Valmistusohje
Jauhelihapizza tehdään helposti näin:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, jauhot ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Alusta pizzataikina kimmoisaksi.
- Kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa vähintään 30 minuuttia, kunnes taikina on kaksinkertainen.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Sivele pintaan tomaattipyree. Ripota pinnalle paahdettu jauheliha sekä tomaattiviipaleet, pizzamauste ja juustoraaste. Lisää halutessasi herkkusieniä.
- Paista jauhelihapizza 225-asteisessa uunissa. Aikaa kypsymiseen kuluu 10-15 minuuttia uunin tehosta riippuen.
Kokeile myös tätä herkullista pizzaa: Suppilovahvero-savuporopizza
Lue myös Anna.fi: Perjantai-pizza -vuohenjuustoa, kinkkua, rucolaa ja tomaattia
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jauhelihapizza