Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Jauhelihapizza

Jauhelihapizza maistuu koko perheelle. Nopea pizzapohja valmistuu puolessa tunnissa, kun pizzanhimo iskee.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Jauhelihapizza

  • 2 dl vettä
  • 25 g tuorehiivaa
  • ¾ tl suolaa
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ rkl oliiviöljyä

Täyte

  • 6 rkl tomaattipyreetä
  • 250 g jauhelihaa (paahdettua)
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 5 tomaattia viipaleina
  • 3 tl pizzamaustetta, oreganoa tai timjamia
  • 100 g juustoraastetta

Valmistusohje

Jauhelihapizza tehdään helposti näin:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, jauhot ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Alusta pizzataikina kimmoisaksi.
  2. Kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa vähintään 30 minuuttia, kunnes taikina on kaksinkertainen.
  3. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  4. Sivele pintaan tomaattipyree. Ripota pinnalle paahdettu jauheliha sekä tomaattiviipaleet, pizzamauste ja juustoraaste. Lisää halutessasi herkkusieniä.
  5. Paista jauhelihapizza 225-asteisessa uunissa. Aikaa kypsymiseen kuluu 10-15 minuuttia uunin tehosta riippuen.

Kokeile myös tätä herkullista pizzaa: Suppilovahvero-savuporopizza

Lue myös Anna.fi: Perjantai-pizza -vuohenjuustoa, kinkkua, rucolaa ja tomaattia

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Jauhelihapizza

Sinun täytyy kommentoidaksesi.