Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Jauhelihatagine ja couscous

Jauhelihatagine ja couscous tuo tuttuihin jauheliharuokiin uutta jujua. Lähi-Idän lämpimät mausteet herauttavat veden kielelle.

Ainekset

Jauhelihatagine:

  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 1 punasipuli
  • 2-3 rkl öljyä
  • 2-3 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna tai
  • 2-3 tl kuivattua persiljaa
  • 1-2 tl kanelia
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • ripaus kuivattua chiliä
  • 2-3 rkl sitruunamehua
  • ¾ tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 tl fariinisokeria
  • noin 3 dl vettä
  • 1 dl rusinoita

lisäkkeeksi:

  • 3 dl couscousta

Valmistusohje

Jauhelihatagine tehdään helposti näin:

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita siinä hetken. Lisää jauheliha ja anna sen ruskistua. 2. Lisää mausteet ja kääntele hetken. Lisää neste ja rusinat ja hauduta noin 10 minuuttia. 3. Valmista lisäkkeeksi couscous pakkauksen ohjeen mukaan.

Lue myös: Mitä tehdä jauhelihasta – inspiraatio kateissa? Ei hätää! Kokosimme arjen luottoreseptit jauhelihasta

Lue myös Anna.fi/ruoka: Papu-jauhelihapata


Kommentoi

Kommentoi juttua: Jauhelihatagine ja couscous

Sinun täytyy kommentoidaksesi.