Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Jauhelihavartaat

Jauhelihavartaat kypsyvät kesäkeittiössä muurinpohjapannulla tai parilalla. Chili ja valkosipuli tuovat vartaisiin makua ja potkua.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Jauhelihavartaat

  • 400 g jauhelihaa
  • 1 kpl keltuainen
  • 1 kpl sipuli
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • 0.5 tl chiliä
  • 1 tl jauhelihamaustetta
  • 1 tl grillaus-ja yleismaustetta

Valmistusohje

Jauhelihavartaat tehdään näin helposti:

Jauhelihavartaat kypsyvät kesäkeittiössä muurinpohjapannulla tai parilalla ja pysyvät kuumina.

  1. Liota puisia varrastikkuja  kylmässä vedessä noin puoli tuntia ennen grillausta, jotteivät ne syty palamaan kuumalla muurinohjapannulla.
  2. Sekoita jauheliha, keltuainen, hienonnettu sipuli ja mausta seos valkosipulilla, chilillä ja jauheliha- ja grillimausteilla.
  3. Pyörittele jauhelihasta sormea paksumpia pötköjä öljyyn tai veteen kostutetuilla käsillä. Työnnä jauhelihapötköjen päähän tikku.
  4. Kypsennä paistinpannussa, parilalla tai miedolla lämmöllä muurinpohjapannulla välillä käännellen. Tarjoa chili- tai grillikastikkeen, chutneyn ja retiisi-kurkkusalaatin kanssa.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Helpot ja nopeat jauhelihapihvit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Jauhelihavartaat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.