Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Jauhoton pähkinäkakku

Jauhoton pähkinäkakku saa rakennetta pähkinöistä ja rusinoista. Tarjoile kakku esimerkiksi kanelilla maustetun mascarponen, jäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Jauhoton pähkinäkakku:

  • 150 g pehmeää voita tai margariinia
  • 1 ½ dl fariinisokeria
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 5 kananmunaa
  • 400 g jauhettua hasselpähkinää
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • ½ dl rusinoita
  • ½ dl pähkinärouhetta

Kuorrutus

  • noin 3 dl pähkinäsekoitusta (esimerkiksi saksan-, hassel-, pekaani- ja cashewpähkinää)
  • ¾ dl sokeria
  • 2 rkl hunajaa
  • 75 g voita tai margariinia
  • ¼ tl inkivääriä
  • 1 rkl kermaa

Valmistusohje

1. Vaahdota voi ja sokerit sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun vuokaan (halk. noin 24 cm) ja paista 175 asteessa noin 40-50 minuuttia, kunnes tikulla kokeiltaessa taikinaa ei tartu enää tikkuun.

2. Valmista paistamisen aikana kuorrutus. Rouhi pähkinöitä hieman pienemmäksi. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä seosta muutama minuutti. Kaada seos kakun päälle ja jatka paistamista vielä noin 5-10 minuuttia, kunnes kuorrutus on saanut hieman väriä.

3. Anna kakun jäähtyä ja tarjoile pähkinäkakku esimerkiksi kanelilla maustetun mascarponen, jäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Ohje: Else Leikas, Varkaus

Katso myös: Gluteenittomat joululeivonnaiset

Anna.fi/ruoka: Gluteeniton leivonnainen yllättää usein herkullisesti – 7 suosikkiohjetta, joiden avulla valmistat mehevät ja maukkaat gluteenittomat herkut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Jauhoton pähkinäkakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.