Jogurttisämpylät
Leipominen tuo hyvän mielen niin tekijälle kuin leipästen maistelijallekin. Pehmeän ja käsissä mielen mukaan taipuvan sämpylätaikinan työstäminen rentouttaa ja rauhoittaa. Nämä jogurttisämpylät syntyvät helposti ja aikaa kuluu vain 45 minuuttia.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
Jogurttisämpylät
- 2 ½ dl maustamatonta jogurttia
- 2 ½ dl vettä
- 1 ps (11 g) kuivahiivaa
- ½ tl suolaa
- 2 rkl hunajaa
- 10 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
Valmistusohje
Jogurttisämpylät leivotaan helposti näin
1. Kiehauta vesi. Lisää joukkoon jogurtti. Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Lisää ainekset nesteeseen. Alusta pehmeä taikina ja anna kohota puolisen tuntia. 2. Leivo taikina pyöreiksi sämpylöiksi. Litistä sämpylät jauhokeossa, lado pellille ja anna kohota noin 10 minuuttia. 3. Paista jogurttisämpylät 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Peitä jogurttisämpylät liinalla ja tarjoa lämpiminä.
Lue myös: Lämmin leipä palkitsee leipojan
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jogurttisämpylät
Minkähänlainen kuivahiivapussi on ollut ohjeessa käytössä? Niissä tuppaa valmistajasta riippuen olemaan eri määriä kuivahiivaa ja luonnollisesti ne vastaa eri määrää tuorehiivaakin.