Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Joulufoccaccia

Leivo foccaccia vasta tarjoilupäivänä, sillä italialalainen leipä on parhaimmillaan tuoreena.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Jouluofocaccia:

  • noin 3 dl vettä
  • 15 g hiivaa
  • 1 rkl sokeria
  • 250 g erikoisvehnäjauhoja
  • 250 g durumvehnäjauhoja
  • 1 rkl suolaa

Päälle

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 punasipuli
  • 1 tl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl balsamicoa
  • 100 g sinihomejuustoa
  • 1 dl saksanpähkinöitä
  • 2 oksaa tuoretta rosmariinia

Valmistusohje

Joulufocaccia leivotaan helposti näin:

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen vesitilkkaan. Sekoita joukkoon sokeri ja anna seoksen seistä hetki. Sekoita nesteeseen vähitellen molemmat vehnäjauhot, suola ja loput kädenlämpöisestä vedestä. Vaivaa taikinaa, kunnes se on tasaista, pehmeää ja kimmoisaa. Anna taikinan kohota 30 minuuttia.

2. Vaivaa kohonnutta taikinaa kunnolla painellen, jotta ilma pääsee ulos. Taputtele taikina käsin noin 1,5 cm:n paksuiseksi levyksi. Nosta levy hyvin öljytylle reunalliselle pellille tai vuoalle. Tee sormin leipään kuoppia. Anna leivän kohota kaksinkertaiseksi.

3. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Kuullota sipuleita, sokeria ja suolaa öljytylla pannulla noin 15 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmeitä. Lisää lopuksi balsamico.

4. Paista uunissa 200 asteessa ensin 5 minuuttia, lisää sipulit ja paista vielä 5 minuuttia. Lisää sinihomejuusto, pähkinät ja rosmariinit ja paista vielä 5–10 minuuttia, kunnes leipä on kypsä. Ota leipä uunista ja pirskottele päälle vielä oliiviöljyä ja kevyesti merisuolaa.

Lisää ihania focaccioita:

punajuurifocaccia

Punajuurifocaccia

kurpitsafocaccia

Kurpitsafocaccia

rosmariinifocaccia

Rosmariinifocaccia

Ruoka.fi: Omena-kinkkufocaccia


Kommentoi

Kommentoi juttua: Joulufoccaccia

Sinun täytyy kommentoidaksesi.