Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Jouluhalko

Jouluhalko on ranskalainen klassikkoleivonnainen. Tämä herkullisen joluhalon resepti on peräisin inkoolaisen Westerby Gårdin emännältä, Gunilla Wikströmiltä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

jouluhalko

  • 1 dl perunajauhoja
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria

tortun rullaamiseen

  • ½ dl kaakaojauhetta
  • ½ dl tomusokeria

täyte

  • 300 g luumumarmeladia
  • (2 rkl punssia, rommia tai konjakkia)
  • 2 rkl sokeria
  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • 1 tl vaniljasokeria

pinnalle

  • 200 g taloussuklaata
  • 200 g appelsiininmakuista tuorejuustoa
  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Jouluhalko Westerbyn kartanon tapaan tehdään helposti näin:

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. (Voitele paperi kevyesti juoksevalla rasvalla.) Sekoita perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe.

2. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri. Lisää jauhoseos siivilän läpi seuloen munavaahtoon ja sekoita varovasti. Kaada pellille ja kypsennä torttupohjaa 225-asteisessa uunissa noin seitsemän minuuttia.

3. Vuoraa toinen pelti leivinpaperilla ja seulo paperille tomusokeria ja kaakaojauhetta. Kumoa kypsä torttu pellille ja anna jäähtyä.

4. Mausta luumumarmeladi punssilla ja sokerilla. Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. Lisää se luumusoseeseen, sekoita ja levitä täyte torttulevylle. Kierrä kääröksi.

5. Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä. Vaahdota huoneenlämpöinen tuorejuusto ja voi sekä tomusokeri, kaakao ja vaniljasokeri. Lisää suklaa ja sekoita. Kuorruta kääretorttu suklaaseoksella. Tee pintaan puunkuorta muistuttavaa kuviota. Säilytä jouluhalko viileässä.

6. Voit leikata kääretortun päistä palat ja liittää ne oksakohdiksi. Tarjoa jouluhalko aaton jälkiruokana.

Lue myös: Joulun juustokakut hurmaavat – katso parhaat ohjeet

Lue myös: Anna.fi: Näin tehdään Mont Blanc –jouluhalko


Kommentoi

Kommentoi juttua: Jouluhalko

Sinun täytyy kommentoidaksesi.