Reseptit
yli 60 min
10
Kiitos

Jouluhauki fenkolin kera

Jouluhauki on saaristolaisten jouluherkku. Mausta kala espanjalaisittain sitruunan kuorella ja mehulla, valkosipulilla ja timjamilla. Miedossa lämmössä pitkään hautunut hauki kypsyy meheväksi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Jouluhauki espanjalaisittain:

iso hauki, noin 3 kg
1 sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
1.5 rkl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
(sitruuna)timjamin oksia
1 kokonainen valkosipuli
0.5 dl sitruunaöljyä

Pannulle:

noin 5 dl vettä

Fenkolilisäke:

2 fenkolia
1 nippu kevätsipulia
0.5 dl sitruunaöljyä
suolaa, mustapippurirouhetta
1 rkl sitruunamehua

Sitomiseen:

paksua puuvillalankaa ja parsinneula

Keskustelu

Kommentoi juttua: Jouluhauki fenkolin kera

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X