Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kotikalja

Kotikalja kannattaa tehdä itse. Perinteisen katajakaljan valmistukseen tarvitaan katajanoksia ja kaljamaltaita. Kaljan siivilöinnistä jääneen mäskin voi käyttää leipätaikinaan. Kaljan voi valmistaa helposti myös kotikaljauutteesta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
45  annosta

Ainekset

Kotikalja

  • 5 l vettä
  • katajanoksia
  • 3 dl kaljamaltaita
  • 2 dl sokeria
  • ½-1 tl hiivaa (tai 0,25 tl kuivahiivaa)

Valmistusohje

Kotikalja valmistuu näin helposti:

  1. Huuhdo ensin katajanoksat ja hauduta niitä sitten puolisen tuntia kuumassa vedessä
  2. Mittaa maltaat ja sokeri puhtaaseen ämpäriin tai muuhun suureen astiaan. Kiehauta siivilöity katajavesi ja kaada se maltaiden päälle. Anna nesteen jäähtyä haaleaksi.
  3. Murenna ja liuota hiiva tilkkaseen jäähtynyttä kaljaa. Sekoita liotettu hiivaa kädenlämpöiseksi jäähtyneeseen kaljaan.
  4. Anna kaljan käydä huoneenlämmössä vedottomassa paikassa, liinalla kevyesti peitettynä seuraavaan päivään, noin 12-24 tuntia.
  5. Siivilöi sitten kotikalja, pullota se puhtaisiin pulloihin ja vie säilytykseen viileään. Katajainen kotikalja on valmista ja parhaimmillaan nautittavaksi jo seuraavana päivänä.

Lue myös: Tee itse helpot juomat puolukasta

Lue myös Anna.fi: Parhaat lämmikkeet pimeneviin syysiltoihin – taltuta koleus Grand marnier -kahvilla, portviiniglögillä tai perinteisellä minttukaakaolla


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kotikalja

Sinun täytyy kommentoidaksesi.