Jouluinen koivuhalko
Jouluinen koivuhalko on vaalea kääretorttu luumuisella täytteellä. Jouluinen koivuhalko kuorrutetaan valkoisella suklaalla ja koristellaan koivuhalon näköiseksi tummalla suklaalla.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Kasvis
Ainekset
jouluinen koivuhalko
- 4 kpl kananmunia
- 1 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 0.5 dl perunajauhoja
- 0.5 tl leivinjauhetta
täyte:
- 150 g luumusosetta
pinnalle:
- 200 g valkosuklaata
- 1 rkl voita
- 50 g tummaa suklaata
Valmistusohje
Jouluinen koivuhalko eli kääretorttu valmistuu näin.
- Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi seuloen munavaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Kumoa levy sokeroidun leivinpaperin päälle tasaiselle alustalle. Poista paperi ja levitä pinnalle luumusosetta. Kääri rullaksi.
- Sulata valkosuklaa ja voi mikroaaltouunissa. Levitä seos kääretortun päälle ja korista jouluinen koivuhalko sulatetusta tummasta suklaasta tehdyillä raidoilla.
Katso lisää vinkkejä ja ideoita joululeivonnaisiin Kotilieden Unelmien joulusta.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Suklaasushit ja valkosuklaa-marsipaanimakeiset
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jouluinen koivuhalko