Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Jouluinen koivuhalko

Jouluinen koivuhalko on vaalea kääretorttu luumuisella täytteellä. Jouluinen koivuhalko kuorrutetaan valkoisella suklaalla ja koristellaan koivuhalon näköiseksi tummalla suklaalla.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

jouluinen koivuhalko

  • 4 kpl kananmunia
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl perunajauhoja
  • 0.5 tl leivinjauhetta

täyte:

  • 150 g luumusosetta

pinnalle:

  • 200 g valkosuklaata
  • 1 rkl voita
  • 50 g tummaa suklaata

Valmistusohje

Jouluinen koivuhalko eli kääretorttu valmistuu näin.

  1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi seuloen munavaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  2. Kumoa levy sokeroidun leivinpaperin päälle tasaiselle alustalle. Poista paperi ja levitä pinnalle luumusosetta. Kääri rullaksi.
  3. Sulata valkosuklaa ja voi mikroaaltouunissa. Levitä seos kääretortun päälle ja korista jouluinen koivuhalko sulatetusta tummasta suklaasta tehdyillä raidoilla.

Katso lisää vinkkejä ja ideoita joululeivonnaisiin Kotilieden Unelmien joulusta.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Suklaasushit ja valkosuklaa-marsipaanimakeiset

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Jouluinen koivuhalko

Sinun täytyy kommentoidaksesi.