Reseptit
30-60 min
Kiitos

Jouluinen maksapatee

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1/2 selleriä
palsternakka
2 perunaa
purjo
250 g herkkusieniä
voita tai öljyä
300 g naudanmaksaa
2 dl kermaa
suolaa, valkopippuria
3 munaa
tilkka konjakkia

Valmistusohje

  1. Kuori juurekset ja keitä ne suolalla maustetussa vessä kypsiksi. Silppua purjo ja herkkusienet. Kypsennä niitä kevyesti rasvassa.
  2. Mittaa ainekset monitoimikoneeseen tai tehosekoittajaan ja hienonna
  3. Kaada taikina pitkänomaiseseen voideltuun tai silavalla vuorattuun uunivuokaan. Kypsessnä noin tunnin ajan 175-aseteisessa uunissa, mieluiten vesihauteessa kannella tai foliolla suojattuna.
  4. Tarjoa kylmänä marjakastikkeen kera.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Jouluinen maksapatee

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X