Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Jouluinen pannacotta

Pannacotta sopii joulun jälkiruokapöytään. Tässä reseptissä pannacotta, kermaisen pehmeä, valksouklaalla maustettu jälkiruoka saa jouluisen maun glögipäärynöistä ja tähtianiksesta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Jouluinen pannacotta:

  • 2 dl kahvikermaa
  • 4 kpl tähtianista
  • tai kanelitanko
  • 100 g valkosuklaata
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 kpl liivatelehteä
  • 2 dl kuohukermaa

Pannacottan pinnalle:

  • 2 kpl glögipäärynöitä
  • 2 dl mustaherukkalikööriä
  • tai glögiä
  • 3 kpl liivatelehteä
  • 1 tilkka kiehuvan kuumaa vettä

Pannacottan koristeeksi:

  • piparkakku
  • tähtianis

Valmistusohje

Jouluinen pannacotta tehdään näin:

Pannacotta koristellaan jouluiseksi glögipäärynöillä. Katso myös: näin teet glögipäärynät

  1. Laita kulhoon kylmää vettä ja pane liivatelehdet  veteen pehmenemään. Mittaa kahvikerma, anikset ja sokeri kattilaan, kuumenna kiehuvaksi. Purista liivatelehdet vedestä, kun ne ovat pehmenneet liotuksessa. Sulata suklaa ja liivatteet kuumaan kermaan. Poista mausteet kermasta. Anna jäähtyä.
  2. Vaahdota kuohukerma erillisessä kulhossa ja sekoita se suklaaseokseen. Jaa seos jälkiruokamaljoihin tai tarjoilumaljaan. Anna hyytyä jääkaapissa. Valuta glögipäärynät marinadista ja leikkaa neljäksi lohkoksi. Aseta jälkiruoka-annoksiin kaksi päärynälohkoa.
  3. Liota cassishyytelön liivatelehdet  kulhossa kylmässä vedessä. Purista pehmenneet liivakot vedestä ja sulata tilkkaseen kiehuvaa vettä.
  4. Sekoita liemi likööriin ja lusikoi kermahyytelön ja päärynälohkojen päälle. Anna hyytyä ja koristele pannacotta jouluiseksi  piparilla ja tähtianiksella.
Jouluinen pannacotta ja glögipäärynöitä
Jouluinen pannacotta koristellaan glögipääryinöillä, pipareilla ja tähtianiksella. Kuva: Norman Ojanen

 

Lue myös: Tonton-herkut jouluun: maidoton, munaton ja gluteeniton jälkiruoka x 4

Lue myös: Maailman helpoin jälkiruoka? Lemon posset -vanukas syntyy vain kolmesta raaka-aineesta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Jouluinen pannacotta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.