Jouluinen pannacotta
Pannacotta sopii joulun jälkiruokapöytään. Tässä reseptissä pannacotta, kermaisen pehmeä, valksouklaalla maustettu jälkiruoka saa jouluisen maun glögipäärynöistä ja tähtianiksesta.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Jouluinen pannacotta:
- 2 dl kahvikermaa
- 4 kpl tähtianista
- tai kanelitanko
- 100 g valkosuklaata
- 2 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 3 kpl liivatelehteä
- 2 dl kuohukermaa
Pannacottan pinnalle:
- 2 kpl glögipäärynöitä
- 2 dl mustaherukkalikööriä
- tai glögiä
- 3 kpl liivatelehteä
- 1 tilkka kiehuvan kuumaa vettä
Pannacottan koristeeksi:
- piparkakku
- tähtianis
Valmistusohje
Jouluinen pannacotta tehdään näin:
Pannacotta koristellaan jouluiseksi glögipäärynöillä. Katso myös: näin teet glögipäärynät
- Laita kulhoon kylmää vettä ja pane liivatelehdet veteen pehmenemään. Mittaa kahvikerma, anikset ja sokeri kattilaan, kuumenna kiehuvaksi. Purista liivatelehdet vedestä, kun ne ovat pehmenneet liotuksessa. Sulata suklaa ja liivatteet kuumaan kermaan. Poista mausteet kermasta. Anna jäähtyä.
- Vaahdota kuohukerma erillisessä kulhossa ja sekoita se suklaaseokseen. Jaa seos jälkiruokamaljoihin tai tarjoilumaljaan. Anna hyytyä jääkaapissa. Valuta glögipäärynät marinadista ja leikkaa neljäksi lohkoksi. Aseta jälkiruoka-annoksiin kaksi päärynälohkoa.
- Liota cassishyytelön liivatelehdet kulhossa kylmässä vedessä. Purista pehmenneet liivakot vedestä ja sulata tilkkaseen kiehuvaa vettä.
- Sekoita liemi likööriin ja lusikoi kermahyytelön ja päärynälohkojen päälle. Anna hyytyä ja koristele pannacotta jouluiseksi piparilla ja tähtianiksella.
Lue myös: Tonton-herkut jouluun: maidoton, munaton ja gluteeniton jälkiruoka x 4
Lue myös: Maailman helpoin jälkiruoka? Lemon posset -vanukas syntyy vain kolmesta raaka-aineesta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jouluinen pannacotta