Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Punakaalisalaatti

Punakaalisalaatti yhdistää makeaa ja suolaista. Herkullinen tahinikastike ja rouskuvat suolapähkinät ovat salaatin juju. Saat salaatista vegaanisen vaihtamalla hunajan vaah­terasiirappiin.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Punakaalisalaatti

  • 400 g punakaalia
  • 5 ruusukaalia
  • 1 dl suolapähkinöitä

Punakaalisalaatti, kastike

  • 2 rkl tahinia
  • ½ dl sitruunamehua
  • 1 ½ rkl hunajaa
  • (1-3 rkl vettä)

Valmistusohje

Punakaalisalaatti valmistuu helposti näin:

1. Leikkaa 400 grammaa punakaalia ohueksi raasteeksi. Ota viisi ruusukaalia. Irrota ruusukaalin uloimmat lehdet ja raasta sisäosat. Nosta kaaliraasteet kulhoon ja nuiji esimerkiksi perunasurvimella, kunnes kaaleista irtoaa hiukan nestettä. Noista 1–2 minuutiksi mikroon ja nuiji vielä hiukan lisää.

2. Ryöppää ruusukaalinlehtiä kiehuvassa vedessä muutama minuutti. Jäähdytä.

3. Rouhi  yksi desilitra suolapähkinöitä pienemmiksi. Sekoita suurin osa pähkinöistä kaalien joukkoon, mutta jätä hiukan rouhetta koristeluun.

4. Kastiketta varten sekoita kaksi ruokalusikallista tahinia ja puoli desilitraa sitruunamehua ja puolitoista ruokalusikallista hunajaa. Lisää vettä ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes kastike on sopivan notkeaa. Sekoita kastike kaalien joukkoon ja peitä kelmulla. Nosta jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi.

5. Lisää ryöpätyt ruusukaalinlehdet salaattiin ennen tarjoamista. Koristele punakaalisalaatti lopulla pähkinärouheella.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 25/2021.

Lue myös: Punakaali on kaaliperheen väripilkku – kokeile kaalia raakana ja kypsennettynä

Lue myös Anna.fi: Punakaali-omenasalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Punakaalisalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.