Sillikaviaari
Sillikaviaari viimeistellään mädillä ja tarjotaan tyylikkäinä näppipaloina perunan päältä. Suupalat maistuvat alkupaloina oluen kanssa tai kalaisan noutopöydän osana.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Sillikaviaari
- 2 keitettyä kananmunaa (n. 7 minuutin munia)
- 180 g sillifieetä
- 120 g smetanaa
- 1 dl majoneesia
- 1 dl sipuli
- 2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
- 2 rkl tilliä hienonnettuna
- ¼ tl valkopippuria
Lisäksi
- 10 kiinteää keitettyä perunaa (voivat olla etukäteen keitettyjä ja kylmiä)
Koristeeksi
- 100 g kirjolohen mätiä
Valmistusohje
Sillikaviaari valmistuu helposti näin:
1. Keitä kaksi kananmunaa ajoissa ja anna niiden jäähtyä. Voit keittää ne jo edellisenä päivänä valmiiksi.
2. Hienonna yksi paketti eli 180 grammaa silliä pieneksi kuutioksi.
3. Lusikoi yksi purkki eli 120 grammaa smetanaa kulhoon ja vatkaa se sähkövatkaimella vaahdoksi. Vatkaa joukkoon yksi desilitra majoneesia.
4. Hienonna yksi sipuli pieneksi kuutioksi ja hienonna kaksi ruokalusikallista ruohosipulia ja kaksi ruokalusikallista tilliä. Kuori ja kuutioi kananmunat.
5. Yhdistä kaikki aineet, mausta 1/4 teelusikallisella valkopippuria. Maista seosta. Lisää suolaa tarvittaessa. Silli on suolaista, joten sillikaviaari ei välttämättä kaipaa lisäsuolaa.
6. Halkaise kymmenen keskisuurta kiinteää keitettyä perunaa ja lusikoi päälle sillikaviaaria ja koristele kirjolohen mädillä. Tarjoa sillikaviaari heti.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 25/2021.
Lue myös: Joulukalat – parhaat ohjeet kalapöytään
Lue myös Anna.fi: Mausta joulusilli glögillä tai silaa se punaviinillä sielukkaaksi – 12 erilaista tapaa valmistaa joulusilli
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sillikaviaari