Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sillikaviaari

Sillikaviaari viimeistellään mädillä ja tarjo­taan tyylikkäinä näppipaloina perunan päältä. Suupalat mais­tuvat alkupaloina oluen kanssa tai kalaisan noutopöydän osana.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Sillikaviaari

  • 2 keitettyä kananmunaa (n. 7 minuutin munia)
  • 180 g sillifieetä
  • 120 g smetanaa
  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl sipuli
  • 2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
  • 2 rkl tilliä hienonnettuna
  • ¼ tl valkopippuria

Lisäksi

  • 10 kiinteää keitettyä perunaa (voivat olla etukäteen keitettyjä ja kylmiä)

Koristeeksi

  • 100 g kirjolohen mätiä

Valmistusohje

Sillikaviaari valmistuu helposti näin:

1. Keitä kaksi kananmunaa ajoissa ja anna niiden jäähtyä. Voit keittää ne jo edellisenä päivänä valmiiksi.

2. Hienonna yksi paketti eli 180 grammaa silliä pieneksi kuutioksi.

3. Lusikoi yksi purkki eli 120 grammaa smetanaa kulhoon ja vatkaa se sähkövatkaimella vaahdoksi. Vatkaa joukkoon yksi desilitra majoneesia.

4. Hienonna yksi sipuli pieneksi kuutioksi ja hienonna kaksi ruokalusikallista ruohosipulia ja kaksi ruokalusikallista tilliä. Kuori ja kuutioi kananmunat.

5. Yhdistä kaikki aineet, mausta 1/4 teelusikallisella valkopippuria. Maista seosta. Lisää suolaa tarvittaessa. Silli on suolaista, joten sillikaviaari ei välttämättä kaipaa lisäsuolaa.

6. Halkaise kymmenen keskisuurta kiinteää keitettyä perunaa ja lusikoi päälle sillikaviaaria ja koristele kirjolohen mädillä. Tarjoa sillikaviaari heti.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 25/2021.

Lue myös: Joulukalat – parhaat ohjeet kalapöytään

Lue myös Anna.fi: Mausta joulusilli glögillä tai silaa se punaviinillä sielukkaaksi – 12 erilaista tapaa valmistaa joulusilli


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sillikaviaari

Sinun täytyy kommentoidaksesi.