Jouluinen suklaakakku
Jouluinen suklaakakku saa kosteutta ja mehevyyttä kastanjasoseesta. Sen voi leipoa kakkuvuoassa tai pienissä annosvuoissa. Suklaakakun kruunaa manteliliköörillä ja viikunoilla ryyditetty kermavaahto.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Jouluinen suklaakakku:
- 150 g voita
- 150 g tummaa suklaata
- 4 huoneenlämpöistä kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 370 g sokeroitua kastanjasosetta (Bonne Maman)
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
Lisäksi
- 2 dl kuohukermaa
- mantelilikööriä)
- 100 g pehmeitä, kuivattuja viikunoita
Valmistusohje
1. Sulata voi ja suklaa vesihaudekattilassa tai mikrossa. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (24 cm) ja vuoraa reunat leivinpaperisuikaleilla.
2. Vaahdota munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt suklaaseos, kastanjasose ja jauhot munavaahtoon. Sekoita varovasti ja kaada vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kakku saa olla hyvin pehmeä.
3. Irrota suklaakakku vuoasta. Vaahdota kerma, mausta manteliliköörillä ja silppua joukkoon viikunoita. Voit tehdä suklaakakun myös uunivuoassa tai annosvuoissa.
Kokeile myös muita ihania suklaakakkuja: Suklaatäytekakku Suklaajuustokakku Gluteeniton suklaakakku Ruoka.fi: Helppo suklaakakku
Kuva: Jorma Marstio/OM-arkisto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jouluinen suklaakakku