Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Jouluinen suklaakakku

Jouluinen suklaakakku saa kosteutta ja mehevyyttä kastanjasoseesta. Sen voi leipoa kakkuvuoassa tai pienissä annosvuoissa. Suklaakakun kruunaa manteliliköörillä ja viikunoilla ryyditetty kermavaahto.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Jouluinen suklaakakku:

  • 150 g voita
  • 150 g tummaa suklaata
  • 4 huoneenlämpöistä kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 370 g sokeroitua kastanjasosetta (Bonne Maman)
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria

Lisäksi

  • 2 dl kuohukermaa
  • mantelilikööriä)
  • 100 g pehmeitä, kuivattuja viikunoita

Valmistusohje

1. Sulata voi ja suklaa vesihaudekattilassa tai mikrossa. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (24 cm) ja vuoraa reunat leivinpaperisuikaleilla.

2. Vaahdota munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt suklaaseos, kastanjasose ja jauhot munavaahtoon. Sekoita varovasti ja kaada vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kakku saa olla hyvin pehmeä.

3. Irrota suklaakakku vuoasta. Vaahdota kerma, mausta manteliliköörillä ja silppua joukkoon viikunoita. Voit tehdä suklaakakun myös uunivuoassa tai annosvuoissa.

Kokeile myös muita ihania suklaakakkuja: Suklaatäytekakku Suklaajuustokakku Gluteeniton suklaakakku Ruoka.fi: Helppo suklaakakku

Kuva: Jorma Marstio/OM-arkisto

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Jouluinen suklaakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.