Jouluiset sinappisilakat
Jouluiset sinappisilakat etikkaisen makeat suolakalat kuuluvat joulun kalapöytään.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
- 300 g etikassa raakakypsytettyjä silakkafileitä
mausteliemi
- 1 dl sinappia
- 1 tl suolaa
- ½ dl sokeria
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- rouhittua mustapippuria
- 2-4 valkosipulinkynttä
- noin 2 rkl silputtua tilliä
- 1 dl öljyä
Valmistusohje
Jouluiset sinappisilakat tehdään näin:
Jouluiset sinappisilakat maustuvat yön yli jääkaapissa. Jouluinen klassikko maistuu muiden jouluruokien lisukkeena.
1. Katso raakakypsytettyjen silakoiden ohje. Sekoita kulhossa mausteliemen ainekset. Sekoita öljyä voimakkaasti vatkaten.
2. Lisää joukkoon kalat ja kaada seos kannelliseen lasitölkkiin. Anna silakoiden maustua seuraavaan päivään. Jouluiset sinappisilakat säilyvät noin viikon jääkaapissa.
Lue myös: Joulukalat – parhaat ohjeet joulun kalapöytään
Lue myös Anna.fi: Graavit silakat Sorsapuiston tapaan
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jouluiset sinappisilakat
Kamalan paljon valkosipulia!!
Valkosipulin kohdalla varmaan tullut virhe. Olisiko 2-4 valkosipulia?