Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Jouluiset sinappisilakat

Jouluiset sinappisilakat etikkaisen makeat suolakalat kuuluvat joulun kalapöytään.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 300 g etikassa raakakypsytettyjä silakkafileitä

mausteliemi

  • 1 dl sinappia
  • 1 tl suolaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 2-4 valkosipulinkynttä
  • noin 2 rkl silputtua tilliä
  • 1 dl öljyä

Valmistusohje

Jouluiset sinappisilakat tehdään näin:

Jouluiset sinappisilakat maustuvat yön yli jääkaapissa. Jouluinen klassikko maistuu muiden jouluruokien lisukkeena.

1. Katso raakakypsytettyjen silakoiden ohje. Sekoita kulhossa mausteliemen ainekset. Sekoita öljyä voimakkaasti vatkaten.

2. Lisää joukkoon kalat ja kaada seos kannelliseen lasitölkkiin. Anna silakoiden maustua seuraavaan päivään. Jouluiset sinappisilakat säilyvät noin viikon jääkaapissa.

Lue myös: Joulukalat – parhaat ohjeet joulun kalapöytään

Lue myös Anna.fi: Graavit silakat Sorsapuiston tapaan


Kommentoi

Kommentoi juttua: Jouluiset sinappisilakat

Tuula

Kamalan paljon valkosipulia!!

Leena J

Valkosipulin kohdalla varmaan tullut virhe. Olisiko 2-4 valkosipulia?

Vastaa käyttäjälle Leena JPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.