Joulukakku
Joulukakku kätkee sisäänsä hurmaavan makujen sinfonian. Kuivatut rusinat sekä ananaksen- ja papaijanpalat tuovat kokonaisuuteen hienostunutta hedelmäisyyttä. Reilu loraus madeiraa erottaa kakun muista kahvipöydän tarjottavista.
- Kasvis
Ainekset
Joulukakku:
- 75 g kuivattuja ananaspaloja
- 75 g kuivattuja papaijapaloja
- 100 g rusinoita
- 1 dl madeiraa
- 2 ½ dl sokeria (250 g)
- 250 g voita tai margariinia
- 5 kananmunaa
- 3 ½ dl vehnäjauhoja (noin 200 g)
- 2 tl leivinjauhetta
Valmistusohje
Joulukakku leivotaan helposti näin:
- Paloittele ananas- ja papaijapalat pieniksi kuutioiksi ja laita kulhoon rusinoiden kanssa. Kaada hedelmien päälle tilkka madeiraa (tai rommia) tai sen asemesta vaikka hyvää kahvia, teetä tai mehua. Anna hedelmien pehmentyä 1-3 tuntia.
- Vatkaa pehmeä voi tai margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan välillä voimakkaasti vatkaten. Lisää pehmenneet hedelmät liemineen. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää jauhot taikinaan.
- Voitele yksi iso (esim. kuusivuoka) tai kaksi pienempää kakkuvuokaa. Korppujauhota se ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä kakku 160-175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 60 minuuttia.
- Kumoa kypsä kakku ritilälle, anna jäähtyä ja kiedo folioon. Kakku maustuu ja maku paranee jo kolmen päivän kuluttua, säilyy viileässä paikassa folioon kiedottuna kuukaudenkin. Voi pakastaa.
- Halutessasi voit koristaa kakun ennen tarjoamista muutamalla kirsikalla, vihreällä kuulalla tai pelkällä sokerivesikuorrutuksella.
Lue myös: Jouluiset hedelmäkakut hurmaavat kahvipöydässä – katso maukkaat ohjeet!
Lue myös Anna.fi/ruoka: Punssi-hedelmäkakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Joulukakku