Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Perinteinen joulukinkku

Perinteinen joulukinkku kuuluu lähes jokaisen suomalaisen joulupöytään. Kinkun paistaminen on helppoa, tutustu näihin Kotilieden ohjeisiin.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Perinteinen joulukinkku

  • noin 7 kg:n juhlakinkku potkalla

Joulukinkun kuorrutus

  • 1 dl sinappia (ei sokeriton)
  • noin 2 ½ dl hapankorppumurua (ei gluteenittomalle)

Valmistusohje

Perinteinen joulukinkku valmistuu näin.

1. Ota kinkku huoneenlämpöön muutama tunti ennen paistamista. Huuhdo ja kuivaa. Tee kinkun paksuimpaan kohtaan veitsenkärjellä reikä ja työnnä siihen paistomittari. Varo, ettei se osu luuhun. Aseta digitaalimittarin sisälämpötilaksi 78-82 astetta.

2. Pane kinkku uuniritilälle ja nosta se uunipannulle. Kaada pannulle vettä, ettei kinkusta tihkuva rasva pala. Nosta uunipannu kinkkuineen 125-asteiseen uuniin ja paista noin 75 minuuttia jokaista kiloa kohden eli seitsemän kilon kinkkua noin 9 tuntia.

3. Ota kinkku uunista. Anna jäähtyä. Poista verkko, nahka ja rasvakerros.

4. Sivele kinkun pinta sinapilla ja ripota pinnalle hapankorpuista jauhettua murskaa. Kuorruta kinkkua 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Valele kinkun pinta paistoliemellä.

5. Tarjoa perinteinen joulukinkku joululaatikoiden ja ruusukaalisalaatin kera sekä leikkeleenä joululimpun kanssa.

Katso myös ohjeet:

Näin sulatat joulukinkun  Joulukinkun paisto-ohjeet Ruoka.fi: Vinkkejä joulukinkun paistoon


Kommentoi

Kommentoi juttua: Perinteinen joulukinkku

Tipu

Onneksi uskalsin kokeilla. Hyvä tuli!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.