Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Joulukranssi valmismurotaikinasta

Murotaikinasta leivotut kahvileivät ovat nyt supertrendikkäitä. Tämän joulukranssin pohja valmistuu näppärästi valmismurotaikinasta, ja täytteet sekä koristeet voi valita fiiliksen mukaan. Vaihda vadelma-valkosuklaatäytteen marmela­di toiseen marjaan ja kiinnitä koristeeksi oman makusi mukaan marenkeja, erivärisiä macaronleivoksia, pakastekuivattua vadelmaa, vaaleanpunaisia strösseleitä, punaisia marmeladeja, ranskanpastilleja tai valkosuklaasta tehtyjä joulukuusia. Tässä tapauksessa enemmän on enemmän. Kranssi kannattaa paistaa edellisenä päivänä, koristeet kiinnittää vasta seuraavana.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Joulukranssi:

  • 2 pkt (à 400 g) murotaikinaa

Vadelma-valkosuklaatäyte:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rs (200 g) vaniljatuorejuustoa
  • 100 g valkosuklaata
  • 1 ½ dl vadelmamarmeladia

Koristeluun:

  • marenkeja
  • erivärisiä macaronleivoksia
  • pakastekuivattua vadelmaa
  • vaaleanpunaisia strösseleitä
  • punaisia marmeladeja
  • ranskanpastilleja
  • valkosuklaasta tehtyjä joulukuusia

Valmistusohje

1. Ota taikinat sulamaan huoneen­ lämpöön hyvissä ajoin.

2. Tee kaksi kranssia. Kauli taikinat ohuemmaksi suoraan leivinpaperin päällä. Ota ruokalautanen (halkaisi­ jaltaan noin 22 cm) ja piirrä äärivii­vat, ota ylimääräinen taikina ympä­riltä pois. Tee pienellä lautasella tai lasilla keskelle halkaisijaltaan noin 8 1⁄2 cm reikä. Tee lopusta taikinasta pikkuleipiä.

3. Paista kransseja 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet hieman väriä. Jäähdytä.

4. Tee täyte. Vatkaa kerma vaah­doksi. Sekoita kermavaahto notkis­tetun tuorejuuston joukkoon. Lisää vadelmamarmeladi. Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Sekoita hiukan jäähtynyt suklaa vaahdon joukkoon. Laita het­keksi kylmään kovettumaan.

4. Laita täyte pursotinpussiin jossa on pyöreä tylla. Laita ensimmäinen kranssi tarjoiluastialle, pursota täy­tettä kauttaaltaan kranssille. Nosta toinen päälle ja pursota loppu täyte pinnalle. Koristele pinta marengeil­la, macaronleivoksilla, vadelmilla, karkeilla ja valkosuklaasta tehdyillä koristeilla. Tarjoa heti.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.

Lisää koristeellisia joululeivonnaisia:

karpalokranssi

Karpalokranssi

mustikka-puolukkanyhtöpulla

Tähtipulla mustikka-puolukka täytteellä

Mustikkastruudeli

Mustikka-omenastruudeli

Anna.fi: Kirjainkakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Joulukranssi valmismurotaikinasta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.