
Joululohi ja paahdetut bataatit
Joululohi korvaa kinkun. Joulupöydässä voi tarjota kalaa pääruokanakin. Komean kokoisesta lohesta riittää isollekin joukolle
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Joululohi
- 4-5 kg painava lohi
- (1 tl/kg) suolaa
- valkopippuria
- 1 nippu kevätsipulia
- (1 tl /kg) inkivääritahnaa (Spice up)
- (1 tl /kg) sweet chili -kastiketta
- ½ dl limettimehua
Paahdetut bataatit
- 2 bataattia
- 1 tl suolaa
- rouhittua mustapippuria
- 1 rkl öljyä
- 1 tl inkivääritahnaa
Valmistusohje
Joululohi ja paahdetut bataatit tuovat vaihtelua joulupöytään. Lohi maustetaan sweet chili-kastikkeella ja inkivääritahnalla, jota tulee myös bataatteihin.
1. Poista kalasta kidukset. Huuhdo ja kuivaa kala. Poista vatsanahan rasvaisen reuna. Mausta suolalla, pippurilla, inkiväärillä, limettimehulla ja chilikastikeella. Työnnä kevätsipulit vatsaonteloon. Aseta kala uunipannulle kaarevaan asentoon vatsa pannua vasten. Suojaa helposti kärventyvä pyrstö foliolla. Tue kalan asentoa tarvittaessa esimerkiksi foliopannalla tai teräskipolla. Kaada uunipannulle hieman vettä.
2. Pane joululohi 175-asteiseen uuniin ja kypsennä sitä noin 20 min/ kg. Ensimmäiselle kilolle voi varata 30 minuuttia. Joululohen voi tarjota lämpimänä tai kylmänä.
3. Kun paistoaikaa on jäljellä tunti, pane uuniin myös bataatit, jotka on kuorittu, lohkottu ja maustettu. Tarjoa joululohen lisäksi tillivoisulalla sipaistuja hyviä, keitettyjä perunoita.
Katso lisää ideoita, vinkkejä ja reseptejä Kotilieden Unelmien joulu -osiosta.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Lohi-punajuuripelti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Joululohi ja paahdetut bataatit