Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Joulupyörykät

Joulupyörykät sopivat yöpalaksi lahjanvalvojaisiin tai aattoyön huikopaloiksi. Lihapullat kuuluvat skandinaaviseen pöytään myös jouluna. Lisää taikinaan juhlan kunniaksi pekonia, piparkakkumaustetta ja suppilovahveroita. Kypsennä joulupyörykät uunissa vaivatta ja rasvatta.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Joulupyörykät

  • 1 kg jauhelihaa
  • 170 g pekonia
  • 1-2 sipulia
  • 2-4 valkosipulinkynttä
  • 1 l tuoreita suppilovahveroita
  • (tai 2,5 dl pakastettuja)
  • 1 tl suolaa
  • valkopippuria
  • 1 rkl piparkakkumaustetta
  • 1.5 dl ruiskorppujauhoja
  • 2 dl ruokakermaa
  • 3 munaa
  • (kylmää vettä)

Valmistusohje

Joulupyörykät eli jouluiset lihapullat valmistuvat näin.

1. Ota jauheliha lämpimään tuntia ennen. Kuumenna uuni 250 asteeseen.

2. Silppua pekoni, sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista pekoni ja sipulit sekä sienet. Pyöräytä pekoni- sipuli-sieniseos, korppujauhot, kerma ja mausteet tehosekoittimessa.

3. Sekoita joukkoon munat ja jauheliha. Lisää tarvittaessa kylmää että.

4. Pyöritä taikina lihapulliksi kahdelle leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kypsennä joulupyörykät 250-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta saa hyvän värin ja pullat ovat pohjasta paistuneita. Tarjoa joulupöyrykät jouluaterialla tai iltapalalla etikkasäilykkeiden kanssa.

Katso lisää ruokavinkkejä jouluun Kotilieden Unelmien joulu -teemaosiosta, sieltä löydät kaiken mitä ihanaan jouluun tarvitset.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: 3 +1 tapa tuunata joululaatikoista vieläkin parempia


Kommentoi

Kommentoi juttua: Joulupyörykät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.