Joulupyörykät
Joulupyörykät sopivat yöpalaksi lahjanvalvojaisiin tai aattoyön huikopaloiksi. Lihapullat kuuluvat skandinaaviseen pöytään myös jouluna. Lisää taikinaan
juhlan kunniaksi pekonia, piparkakkumaustetta ja suppilovahveroita. Kypsennä joulupyörykät uunissa vaivatta ja rasvatta.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Joulupyörykät
1 kg
jauhelihaa
170 g
pekonia
1-2
sipulia
2-4
valkosipulinkynttä
1 l
tuoreita suppilovahveroita
(tai 2,5 dl pakastettuja)
1 tl
suolaa
valkopippuria
1 rkl
piparkakkumaustetta
1.5 dl
ruiskorppujauhoja
2 dl
ruokakermaa
3
munaa
(kylmää vettä)
Keskustelu
Kommentoi juttua: Joulupyörykät