Reseptit

Joulurinkelit

Ainekset

  • 5 dl täysmaitoa
  • 50 g hiivaa
  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ tl sahramia tai ripaus muskottipähkinää
  • 200 g voita/margariinia
  • 17-18 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Joulurinkelit
  1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää mausteet, sokeri ja kananmuna sekä jauhot ja pehmeä rasva. Alusta pehmeä taikina. Anna kohota puolisen tuntia.
  2. Tainnuta taikina jauhotetulla leivinpöydällä vaivaten. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo sormen paksuiseksi nauhaksi. Leikkaa nauha noin 30 cm:n pituisiksi pätkiksi. Käännä palat kaksinkerroin ja kieputa kierteelle. Liitä päät yhteen ja aseta rinkelit leivinpaperilla peitetylle pellille. Kohota noin 15 minuuttia.
  3. Voitele kohonneet rinkelit munalla, ripota päälle raesokeria ja paista 250-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia. Somista pullat jouluisilla nauhoilla.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Joulurinkelit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.