Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Joulusalaatti

Jouluinen salaatti raikastaa tuhdin jouluaterian. Hedelmät antavat salaattiin makeutta. Aseta pöytään viikunanmakuinen glaze ja öljy pulloissa, joista jokainen voi maustaa salaattinsa itse.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Joulusalaatti

  • 1 pss salaattisekoitusta
  • ½ pss rucolaa
  • 3 kypsää punajuurta
  • 2 appelsiinia
  • (2 dl punaisia rypäleitä)
  • 3 rkl granaattiomenan siemeniä
  • 3 rkl kuivattuja karpaloita
  • 100 g saksanpähkinöitä
  • 100 g sinihomejuustoa
  • (marinoitua punasipulia)

Lisäksi

  • viikunanmakuista Glaze-balsamiviinietikkaa
  • pähkinä- tai manteliöljyä

Valmistusohje

Joulusalaatti tehdään helposti näin:

1. Keitä punajuuret suolalla maustetussa vedessä sopivan kypsiksi. Anna kypsien punajuurien jäähtyä ja kuori ne. Leikkaa punajuuret ohuiksi viipaleiksi.

2. Huuhtele rypäleet. Kuori ja leikkaa kalvot pois appelsiineistä. Siivuta paloiksi ja puolita ne.

3. Murenna sinihomejuusto karkeiksi paloiksi.

4. Kokoa salaatti yhdelle isolle tarjoiluvadille. Laita vadille ensin salaattisekoitus ja päälle rucola,
jos haluat, lisää marinoitua punasipulia, hedelmät ja sinihomejuusto. Viimeistele joulusalaatti murennetuilla tai kokonaisilla saksanpähkinöillä, kuivatuilla karpaloilla ja granaatinomenan siemenillä.

5. Aseta pöytään viikunanmakuinen glaze ja pähkinäöljy pulloissa, joista jokainen voi maustaa salaattinsa itse. Tarjoa joulusalaatti jouluruokien lisukkeena tai kasvisaterian alkuruokana.

Vinkki: Voit vaihtaa sinihomejuuston myös manchego-juustoon.

Lue myös Anna.fi: Neljä ihanaa talvisalaattia – kurpitsasalaatti, herkkusieni-lehtikaalisalaatti, tabbouleh ja kaali-fetasalaatti antavat voimaa ja vitamiineja


Kommentoi

Kommentoi juttua: Joulusalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.