Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Joulutorttu hyrrä

Torttuhyrrä on hauska ja vähän erilainen tapa tehdä joulutorttu. 

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Joulutorttu hyrrä

  • 500 g torttu- tai voitaikinaa (5 taikinalevyä = 10 torttua)
  • 10 rkl luumuhilloa

Valmistusohje

Joulutorttu hyrrä leivotaan helposti näin:

  1. Ota viisi taikinalevyä sulamaan leivinalustan päälle. Viillä sulanutta, mutta kylmää taikinaa.
  2. Tee jokaiseen kulmaan viilto, joka ulottuu puoleen väliin. Esimerkiksi neliön muotoisessa taikinapalassa ylhäältä oikealta vasemmalle keskelle, vasemmalta ylhäältä alas, vasemmalta alhaalta oikealle ja oikealta alhaalta ylös.
  3. Nipistä soirot yhteen keskelle.
  4. Lisää yksi ruokalusikallinen torttutäytettä jokaiseen torttuun.
  5. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Koristele joulutorttu hyrrä tomusokerilla.
Torttuhyrrä on hauska ja erilainen joulutorttu.
Torttuhyrrä on hauska ja erilainen joulutorttu.

 

Lue myös: 4 tapaa taitella joulutorttu – katso hulvaton video!

Lue myös Anna.fi: Joulutortut aprikoosi-puolukkatäytteellä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Joulutorttu hyrrä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.