Reseptit
alle 30 min

Joulutortut

Tee joulutorttutaikina itse alusta lähtien. Tällä Kotilieden reseptillä onnistut!

Ainekset

Lisää kauppalistalle

joulutortut:

500 g voita tai margariinia
1 l vehnäjauhoja
2 dl kylmää vettä
2 rkl konjakkia

täyte:

luumu- tai aprikoosihilloa

voiteluun:

muna

Valmistusohje

  1. Leikkaa kylmä voi pieniksi kuutioiksi. Mittaa jauhot leivinpöydälle voin joukkoon ja hakkaa ainekset isolla veitsellä muruiseksiseokseksi. Kaada jauhoseos kulhoon, sekoita nopeasti joukkoon kylmä vesi ja loraus alkoholia. Pane taikina puoleksi tunniksi jääkaappiin.
  2. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Kauli taikina lehteväksi: Käännä taikinalevyn yläosa ja alaosa keskelle. Käännä kolminkertaista taikinanyyttiä 90 astetta sivulle siten, että paketin voi avata kuin kirjan. Kauli paketti uudelleen suorakaiteeksi. Jatka kääntämistä ja kaulimista kolme kertaa. Pane taikina puoleksi tunniksi jääkaappiin. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli levyksi. Jaa taikinalevy neliöiksi tai ota siitä pyöreällä muotilla kappaleita. Pyöreistä taikinapaloista saa puolikuun muotoisia torttuja.
  3. Tähtitorttuja voi tehdä useammalla tavalla. Neliön reunat voi leikata terävästi kulmista ja taittaa joka toisen liepeen keskelle lusikoidun hillon päälle. Hillon voi lusikoida myös keskelle taitettujen sakaroiden päälle, jolloin tähtitorttu saa kukan muodon. Toinen tapa on leikata viillot parin sentin päähän kulmista joka toinen sakara pysty- ja joka toinen vaakasuuntaan. Käännä liepeet keskelle. Kukan muotoisen tortun saa leikkaamalla kulman muodostavan viillon jokaisen kulman suuntaisesti. Käännä koko kulma keskelle, hillonokareen päälle.
  4. Voitele valmiit tortut munalla ja kypsennä 225-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia.

Katso myös: 4 tapaa taitella joulutorttu – katso hulvaton video

Keskustelu

Valmistusaika ei voi millään olla alle 30minuuttia, kun valmistuksen välissä taikinan pitää antaa levätä jääkaapissakkin puoli tuntia + kaulitsemiset ym. Jos vielä lisäksi lasketaan torttujen teko ja paistaminen, niin 2 tuntia on varmaankin lähempänä todellisuutta.

Kommentoi juttua: Joulutortut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X