Joulutorttu maistuu parhaalta vastaleivottuna. Tee joulutorttutaikina itse alusta lähtien. Tällä Kotilieden testatulla reseptillä teet lehtevät tortut!
Ainekset
Lisää kauppalistalle
joulutortut:
500 gvoita tai margariinia
1 lvehnäjauhoja
2 dlkylmää vettä
2 rklkonjakkia
täyte:
luumu- tai aprikoosihilloa
Mainos
voiteluun:
muna
Valmistusohje
Joulutorttu leivotaan näin.
Tee ensin torttutaikina. Leikkaa kylmä voi pieniksi kuutioiksi. Mittaa jauhot leivinpöydälle voin joukkoon ja hakkaa ainekset isolla veitsellä muruiseksiseokseksi. Kaada jauhoseos kulhoon, sekoita nopeasti joukkoon kylmä vesi ja loraus alkoholia. Pane taikina puoleksi tunniksi jääkaappiin.
Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Kauli taikina lehteväksi: Käännä taikinalevyn yläosa ja alaosa keskelle. Käännä kolminkertaista taikinanyyttiä 90 astetta sivulle siten, että paketin voi avata kuin kirjan. Kauli paketti uudelleen suorakaiteeksi. Jatka kääntämistä ja kaulimista kolme kertaa. Pane taikina puoleksi tunniksi jääkaappiin. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli levyksi. Jaa taikinalevy neliöiksi tai ota siitä pyöreällä muotilla kappaleita. Pyöreistä taikinapaloista saa puolikuun muotoisia torttuja.
Tähtitorttuja voi tehdä useammalla tavalla. Neliön reunat voi leikata terävästi kulmista ja taittaa joka toisen liepeen keskelle lusikoidun hillon päälle. Hillon voi lusikoida myös keskelle taitettujen sakaroiden päälle, jolloin tähtitorttu saa kukan muodon. Toinen tapa taitella joulutorttu, on leikata viillot parin sentin päähän kulmista joka toinen sakara pysty- ja joka toinen vaakasuuntaan. Käännä liepeet keskelle. Kukan muotoisen tortun saa leikkaamalla kulman muodostavan viillon jokaisen kulman suuntaisesti. Käännä koko kulma keskelle, hillonokareen päälle.
Voitele valmiit tortut munalla ja kypsennä 225-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia. Nauti joulutorttu vastaleivottuna glögin kanssa.
Joulutortun voi taitella monella tavalla. Kukan muotoisen tortun saa leikkaamalla kulman muodostavan viillon jokaisen kulman suuntaisesti. Käännä koko kulma keskelle, hillonokareen päälle. (Kuva: Norman Ojanen)
Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaisen Otavamedia-tilin, jonka tunnuksilla pääset kirjautumaan palveluun. Otavamedia-tilin tunnuksilla voit käyttää kaikkia Otavamedian digipalveluita sekä tarkastella yhteys- ja tilaustietojasi
Otavamedia.fi:ssä. Näköislehtien sekä muun maksullisen sisällön käyttöön tarvitset lisäksi voimassa olevan tilauksen.
Keskustelu
Kommentoi juttua: Joulutortut