Reseptit

Jouluvanukas

Ainekset

  • 5 dl kuivattuja hedelmiä (luumuja, aprikooseja, rusinoita, taateleita yms.)
  • 100 g säilykekirsikoita
  • 1 dl punssia
  • 1 dl kirsikoiden lientä
  • 1.5 dl mantelirouhetta

riisipuuro:

  • 2 dl vettä
  • 1 rkl voita
  • 2 dl riisisuurimoita
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 l täysmaitoa

vanukas:

  • puuro
  • 1-1,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • marinoidut hedelmät
  • 2 dl kermaa

Valmistusohje

Jouluvanukas

 

  1. Silppua hedelmät, kaada joukkoon punssi ja kirsikoiden liemi. Anna mehustua seuraavaan päivään.
  2. Valmista puuro. Kiehauta vesi ja voi. Lisää joukkoon suola ja riisisuurimot. Keitä, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää maitoa vähitellen hyvin sekoitellen. Hauduta noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Vaahdota kerma. Sekoita puuroon hedelmät, kermavaahto ja mausteet. Tarjoa kylmänä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Jouluvanukas

Sinun täytyy kommentoidaksesi.