Juhani Ahon kalakeitto
Juhani Ahon kalakeitto syntyy tällä Järvenpää-talon ravintola Kapellin emännän Tuire Virkkulan ohjeella. Juhani Aholle oli kunnia-asia voida tarjota vieraille itse pyytämäänsä kalaa ja hänellä oli useita kalakeiton ohjeita, tässä niistä yksi.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Juhani Ahon kalakeitto
1
kokonainen lohi tai kirjolohi
1
kokonainen kuha
Kalaliemi
kalan perkeet, eli pää ja ruodot
2 1/2 l
vettä
1/2 - 1
purjo
1
palsternakka
1
porkkana
8-10
maustepippuria
1/2 -1
sitruuna viipaleina
1 1/2 tl
suolaa
Keitto
lohi- ja kuhafileet
1 1/2 l
kalalientä
10
perunaa
1
keltasipuli
2
porkkanaa
2 dl
kermaa
(2-3 rkl
valkoviiniä)
(tuoretta tilliä)
Keskustelu
Kommentoi juttua: Juhani Ahon kalakeitto