Juhani Ahon kalakeitto
Reseptit
30-60 min
5
Kiitos

Juhani Ahon kalakeitto

Juhani Ahon kalakeitto syntyy tällä Järvenpää-talon ravintola Kapellin emännän Tuire Virkkulan ohjeella. Juhani Aholle oli kunnia-asia voida tarjota vieraille itse pyytämäänsä kalaa ja hänellä oli useita kalakeiton ohjeita, tässä niistä yksi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Juhani Ahon kalakeitto

1 kokonainen lohi tai kirjolohi
1 kokonainen kuha

Kalaliemi

kalan perkeet, eli pää ja ruodot
2 1/2 l vettä
1/2 - 1 purjo
1 palsternakka
1 porkkana
8-10 maustepippuria
1/2 -1 sitruuna viipaleina
1 1/2 tl suolaa

Keitto

lohi- ja kuhafileet
1 1/2 l kalalientä
10 perunaa
1 keltasipuli
2 porkkanaa
2 dl kermaa
(2-3 rkl valkoviiniä)
(tuoretta tilliä)

Keskustelu

Kommentoi juttua: Juhani Ahon kalakeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X