Reseptit

Juhlava avokadotorttu

Ainekset

Taikina:

  • 500 g pakastettua voitaikinaa

täyte:

  • 3-4 kypsää avokadoa
  • noin 6 rkl sitruunamehua
  • 2 tl sokeria
  • suolaa, pippuria
  • (1-2 valkosipulinkynttä)
  • 6 liivatelehteä
  • 1 rasia creme fraichea
  • (2 dl kuohukermaa)

koriste:

  • kirjolohenmätiä tai kylmäsavulohta, poroa tai retiisejä
  • basilikaa tai tilliä

Valmistusohje

Juhlava avokadotorttu
  1. Kauli taikinalevyt kevyesti jauhotetulla pöydällä. Leikkaa 3-4 levyä oman vuokasi kokoiseksi neliöksi tai pyöreäksi ja nosta vuokaan.
  2. Peitä taikinalevy leivinpaperilla. Täytä vuoka kuivilla pavuilla tai herneillä, niin pohja ei kohoa kypsymisen aikana tai paina patalapuilla kypsä levy matalaksi ja tasaiseksi. Paista pohjia 225 asteessa 15-20 minuuttia. Siirrä kuivat herneet ja leivinpaperi pois ja nosta pohja ritilälle jäähtymään. Paista muut pohjat samalla tavalla.
  3. Halkaise avokadot, poista kivi ja koverra hedelmäliha. Soseuta avokado sitruunamehun kanssa tasaiseksi. Sitruuna säilyttää avokadon värin vihreänä. Mausta suolalla, sokerilla, erilaisilla pippureilla ja halutessasi vähän valkosipulilla.
  4. Pehmennä liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia, purista vesi pois ja kuumenna miedolla lämmöllä sulaksi. Vatkaa liivateseos avokadososeeseen. Lisää creme fraiche. Jos lisäät kermaa, vatkaa se kovaksi vaahdoksi ja sekoita kevyesti joukkoon. Tarkista maku.
  5. Levitä avokadososetta pohjille noin 1 sentin paksuinen kerros, kokoa ne päällekkäin ja paina kevyesti kolmas levy päälle. Levitä loput soseesta tortun päälle ja reunoille.
  6. Pidä torttua noin 1,5 tuntia jääkaapissa. Koristele ennen tarjoamista kirjolohenmädillä ja basilikanlehdillä tai savupororuusukkeilla ja karpaloilla tai kylmäsavulohiruusukkeilla ja tillintupsuilla. Voit maustaa täytteen myös voimakkaammaksi ja koristaa tortun vain kasviksilla esimerkiksi retiisistä leikatuilla kukilla.
  • Avokadosose on herkkua sellaisenaan revityn ruisleivän, esimerkiksi Reissumiehen päällyksenä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Juhlava avokadotorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.