Juhlava mansikkasorbetti
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 5 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
Ainekset
- 0.5 dl vettä
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 0.5 dl sitruunamehua
- 1.5 dl sokeria
- 5 dl mansikoita
- 1 munanvalkuainen
kastike:
- tilkkanen metsämansikkalikööriä
Valmistusohje
- valmistusaika 30 minuuttia
- jäädytysaika 1 vrk
1. Kiehauta vesi, sitruunamehu, hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja sokeri liemeksi. Anna jäähtyä. Lisää mansikat ja soseuta ainekset tehosekoittajalla.
2. Vaahdota valkuainen kovaksi vaahdoksi ja lisää marjakastikkeeseen.
3. Kaada seos jäätelökoneeseen ja anna pyöriä noin 20 minuuttia. Lusikoi seos pakasterasiaan ja pakasta. Aikuisille sorbetin kanssa voi tarjota tilkan mansikkalikööriä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Juhlava mansikkasorbetti