Reseptit

Juhlava mansikkasorbetti

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
5  annosta

Ainekset

  • 0.5 dl vettä
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 0.5 dl sitruunamehua
  • 1.5 dl sokeria
  • 5 dl mansikoita
  • 1 munanvalkuainen

kastike:

  • tilkkanen metsämansikkalikööriä

Valmistusohje

Juhlava mansikkasorbetti
  • valmistusaika 30 minuuttia
  • jäädytysaika 1 vrk

1. Kiehauta vesi, sitruunamehu, hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja sokeri liemeksi. Anna jäähtyä. Lisää mansikat ja soseuta ainekset tehosekoittajalla.

2. Vaahdota valkuainen kovaksi vaahdoksi ja lisää marjakastikkeeseen.

3. Kaada seos jäätelökoneeseen ja anna pyöriä noin 20 minuuttia. Lusikoi seos pakasterasiaan ja pakasta. Aikuisille sorbetin kanssa voi tarjota tilkan mansikkalikööriä.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Juhlava mansikkasorbetti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.