Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Juhlava nokkoskeitto

Kermainen nokkoskeitto on juhlava tarjottava. Lorauta mukaan kuivaa valkoviiniä tai samppanjaa tuomaan makua.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Juhlava nokkoskeitto:

  • 3 l tuoreiden nokkosten lehtiä + vettä pesuun
  • vettä ryöppäämiseen
  • 4 rkl voita
  • 6 rkl vehnäjauhoja
  • 1 ½ l itse tehtyä kasvislientä
  • 3 dl kuivaa valkoviiniä tai samppanjaa
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • hyppysellinen muskottipähkinää
  • 2 valkopippuria myllystä
  • 3 dl kermaa

Valmistusohje

1. Perkaa 3 l tuoreita nokkosia ja käytä vain lehdet. Upota lehdet runsaaseen veteen. Huljuttele hyvin, että hiekka ja lika huuhtoutuu pois. Keitä vesi ja lisää nokkoset joukkoon. Keitä nopeasti noin minuutti. Kaada siivilän läpi. Puristele vesi pois. Nosta leikkuulaudalle ja hienonna.

2. Kuumenna isossa kattilassa 4 rkl voita ja lisää 6 rkl vehnäjauhoja. Kuumenna jauhot, mutta älä ruskista. Lisää 1 1/2 itse tehtyä kasvislientä ja 3 dl kuivaa valkoviiniä tao samppanjaa, hienoksi hakattu nokkonen, 1 1/2 tl suolaa, 1 tl sokeria, hyppysellinen muskottipähkinää ja valkopippuria myllystä. Keitä kiehuvaksi. Sekoita 2 keltuaista ja 3 dl kermaa ja sekoita hyvin. Kaada ohuena nauhana keittoon ja vatkaa kunnes keitto on sakeaa. Tarjoile heti.

Lue myös: Nokkonen on superruokaa: 6 terveellistä ohjetta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Juhlava nokkoskeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.