Reseptit
30-60 min
10
Kiitos

Juhlava nokkoskeitto

Kermainen nokkoskeitto on juhlava tarjottava. Lorauta mukaan kuivaa valkoviiniä tai samppanjaa tuomaan makua.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Juhlava nokkoskeitto:

3 l tuoreiden nokkosten lehtiä + vettä pesuun
vettä ryöppäämiseen
4 rkl voita
6 rkl vehnäjauhoja
1 1/2 l itse tehtyä kasvislientä
3 dl kuivaa valkoviiniä tai samppanjaa
1 1/2 tl suolaa
1 tl sokeria
hyppysellinen muskottipähkinää
2 valkopippuria myllystä
3 dl kermaa

Valmistusohje

1. Perkaa 3 l tuoreita nokkosia ja käytä vain lehdet. Upota lehdet runsaaseen veteen. Huljuttele hyvin, että hiekka
ja lika huuhtoutuu pois. Keitä vesi ja lisää nokkoset joukkoon. Keitä nopeasti noin minuutti. Kaada siivilän läpi. Puristele vesi pois. Nosta leikkuulaudalle ja hienonna.

2. Kuumenna isossa kattilassa 4 rkl voita ja lisää 6 rkl vehnäjauhoja. Kuumenna jauhot, mutta älä ruskista. Lisää 1 1/2 itse tehtyä kasvislientä ja 3 dl kuivaa valkoviiniä tao samppanjaa, hienoksi hakattu nokkonen, 1 1/2 tl suolaa, 1 tl sokeria, hyppysellinen muskottipähkinää ja valkopippuria myllystä. Keitä kiehuvaksi. Sekoita 2 keltuaista ja 3 dl kermaa ja sekoita hyvin. Kaada ohuena nauhana keittoon ja vatkaa kunnes keitto on sakeaa. Tarjoile heti.

Lue myös: Nokkonen on superruokaa: 6 terveellistä ohjetta

Keskustelu

Kommentoi juttua: Juhlava nokkoskeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X