Reseptit
30-60 min
8

Juhlava porkkana-maissikeitto

Juhlavaan porkkana-maissikeittoon käytetään esikeitettyjä maissintähkiä. Keltaisen värinsä ansiosta keitto sopii esimerkiksi pääsiäispöytään. Kun siitä jättää kerman pois, se sopii kaikille.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Juhlava porkkana-maissikeitto:

4 (800 g) esikeitettyä maissintähkää
25 g voita
2 valkosipulinkynttä
1 ½ rkl sipulijauhetta
1 tl juustokuminaa
½ tl kurkumaa
1 ½ tl suolaa
500 g porkkanasosetta
1 l kasvislientä
4 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Leikkaa jyvät tähkistä irti veitsellä vuolemalla. Sulata voi kattilanpohjalla ja pehmennä maissia murskattujen valkosipulinkynsien ja mausteiden kanssa muutama minuutti.

2. Lisää porkkanasose, kasvisliemi ja kerma. Anna ainesten kiehua 5 minuuttia.

3. Soseuta keitto, mutta jätä hieman keittoon suutuntumaa.

Vinkki: Jos et löydä valmista porkkanasosetta, kuori ja paloittele 500 grammaa porkkanoita. Kypsennä vähässä vedessä mikrossa ja soseuta.

Ohje: Kaisa Liski

Lisää reseptejä:
Paahdettu porkkanakeitto
Porkkana-kookoskeitto
Ruoka.fi: Linssi-porkkanakeitto

Keskustelu

Kommentoi juttua: Juhlava porkkana-maissikeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X