
Juhlava porkkana-maissikeitto
Juhlavaan porkkana-maissikeittoon käytetään esikeitettyjä maissintähkiä. Keltaisen värinsä ansiosta keitto sopii esimerkiksi pääsiäispöytään. Kun siitä jättää kerman pois, se sopii kaikille.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
Ainekset
Juhlava porkkana-maissikeitto:
- 4 (800 g) esikeitettyä maissintähkää
- 25 g voita
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 ½ rkl sipulijauhetta
- 1 tl juustokuminaa
- ½ tl kurkumaa
- 1 ½ tl suolaa
- 500 g porkkanasosetta
- 1 l kasvislientä
- 4 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Leikkaa jyvät tähkistä irti veitsellä vuolemalla. Sulata voi kattilanpohjalla ja pehmennä maissia murskattujen valkosipulinkynsien ja mausteiden kanssa muutama minuutti.
2. Lisää porkkanasose, kasvisliemi ja kerma. Anna ainesten kiehua 5 minuuttia.
3. Soseuta keitto, mutta jätä hieman keittoon suutuntumaa.
Vinkki: Jos et löydä valmista porkkanasosetta, kuori ja paloittele 500 grammaa porkkanoita. Kypsennä vähässä vedessä mikrossa ja soseuta.
Ohje: Kaisa Liski
Lisää reseptejä: Paahdettu porkkanakeitto Porkkana-kookoskeitto Ruoka.fi: Linssi-porkkanakeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Juhlava porkkana-maissikeitto