Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Juhlava vadelmatiramisu

Tiramisun voi tehdä suoraan myös pieniin lasisiin jälkiruokakulhoihin.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Pohja

  • 8–10 tiramisukeksiä (savoiardikeksit eli lady fingers)
  • 1½ dl pakastevadelmia
  • 1½ dl pakastemansikoita
  • ½ dl sitruunamehua
  • 2 dl sokeria
  • ½ vaniljatanko

Päälle

  • 2½ dl vispautuvaa vaniljakastiketta
  • 4 dl mascarponejuustoa
  • ½–1 dl hunajaa
  • 4 liivatetta
  • 2 rkl Triple Sec- sitruslikööriä
  • tai sitruunamehua
  • tuoreita vadelmia

Koristeluun

  • tummaa kaakaojauhetta
  • tuoreita vadelmia

Valmistusohje

Valmistusaika 4 tuntia + 2 ½ tuntia

1. Laita keksit (mieluiten lasisen) kakkuvuoan pohjalle.

2. Laita kattilaan marjat, sitruunamehu, sokeri ja halkaistu vaniljatanko ja sen sisus. Keitä noin 5 minuuttia. Ota vaniljatanko pois ja soseuta tasaiseksi soseeksi. Kaada keksien päälle. Anna imeytyä kylmässä ja peitettynä noin 4 tuntia.

3. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

4. Vaahdota vaniljakastike ja mascarpone ja lisää samalla hunaja.

5. Kuumenna likööri ja sulata puristetut liivatteet siihen. Kaada liivate hiukan jäähtyneenä ohuena nauhana koko ajan sekoittaen vaahtoon.

6. Koristele vuoan reuna tuoreilla vadelmilla niin, että ne näkyvät, kun kaadat vaahdon päälle. Kaada vaahto vuokaan, peitä ja anna hyytyä kylmässä peitettynä 2 tuntia.

7. Siivilöi juuri ennen tarjollepanoa kaakaojauhetta päälle.

Vinkki: Lasikaapista löydät tarjoiluastioita myös jälkiruoille.

Lisää reseptejä:

Tiramisu-malja Matcha-tiramisu Ruoka.fi: Kesäinen tiramisu


Kommentoi

Kommentoi juttua: Juhlava vadelmatiramisu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.