Reseptit
yli 60 min
10
Kiitos

Juhlava vadelmatiramisu

Tiramisun voi tehdä suoraan myös pieniin lasisiin jälkiruokakulhoihin.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Pohja

8–10 tiramisukeksiä (savoiardikeksit eli lady fingers)
1½ dl pakastevadelmia
1½ dl pakastemansikoita
½ dl sitruunamehua
2 dl sokeria
½ vaniljatanko

Päälle

2½ dl vispautuvaa vaniljakastiketta
4 dl mascarponejuustoa
½–1 dl hunajaa
4 liivatetta
2 rkl Triple Sec- sitruslikööriä
tai sitruunamehua
tuoreita vadelmia
Mainos

Koristeluun

tummaa kaakaojauhetta
tuoreita vadelmia

Valmistusohje

Valmistusaika 4 tuntia + 2 ½ tuntia

1. Laita keksit (mieluiten lasisen) kakkuvuoan pohjalle.

2. Laita kattilaan marjat, sitruunamehu, sokeri ja halkaistu vaniljatanko ja sen sisus. Keitä noin 5 minuuttia. Ota vaniljatanko pois ja soseuta tasaiseksi soseeksi. Kaada keksien päälle. Anna imeytyä kylmässä ja peitettynä noin 4 tuntia.

3. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

4. Vaahdota vaniljakastike ja mascarpone ja lisää samalla hunaja.

5. Kuumenna likööri ja sulata puristetut liivatteet siihen. Kaada liivate hiukan jäähtyneenä ohuena nauhana koko ajan sekoittaen vaahtoon.

6. Koristele vuoan reuna tuoreilla vadelmilla niin, että ne näkyvät, kun kaadat vaahdon päälle. Kaada vaahto vuokaan, peitä ja anna hyytyä kylmässä peitettynä 2 tuntia.

7. Siivilöi juuri ennen tarjollepanoa kaakaojauhetta päälle.

Vinkki: Lasikaapista löydät tarjoiluastioita myös jälkiruoille.

Lisää reseptejä:

Tiramisu-malja
Matcha-tiramisu
Ruoka.fi: Kesäinen tiramisu

Keskustelu

Kommentoi juttua: Juhlava vadelmatiramisu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X