Reseptit
30-60 min
4

Jukka Perkon thaimaalaiset satay-vartaat

Ainekset

Lisää kauppalistalle
4 broilerin rintafileetä tai 750 g naudan fileetä tai paistia

marinadi:

1 pieni silputtu sipuli
2 murskattua valkosipulinkynttä
2,5 cm pala tuoretta inkivääriä
2 rkl soijaa
1 tl chiliä
1 tl kuivattua korianteria
2 tl tummaa sokeria
1 rkl sitruunamehua
1-2 rkl öljyä

kastike:

3 dl kookosmaitoa
4 rkl pähkinävoita (ei makeutettua)
1 rkl thaimaalaista kalakastiketta (tai anjovislientä)
1 tl sitruunamehua
suolaa, pippuria

Valmistusohje

  1. Trimmaa liha tai kana. Poista jänteet ja rasva. Leikkaa pitkiksi 5-7 sentin suikaleiksi.
  2. Sekoita marinadin aineet kulhossa ja lisää liha- tai broilerisuikaleet. Sekoita. Peitä kulho kannella. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia, korkeintaan 24 tuntia; broileria lyhyemmän aikaa kuin naudanlihaa.
  3. Ota liha marinadista ja seivästä puisiin tai metallisiin vartaisiin. Puiset vartaat on viisasta liottaa vedessä tunnin verran ennen kuin laitat lihan vartaisiin.
  4. Grillaa vartaita uuni- tai pihagrillissä 8-10 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Kääntele välillä. Sivele marinadilla lihan pintaa kypsentämisen aikana.
  5. Valmista kastike eli sekoita kaikki aineet kattilassa. Kuumenna ja anna kiehua 3 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa vartaiden kanssa riisiä tai raikasta salaattia.
  • Ohje saksofonisti Jukka Perko, Helsinki

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Jukka Perkon thaimaalaiset satay-vartaat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X