Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Juotava tiramisu

Tiramisun makuinen jälkiruokadrinkki nautitaan talvisen juhlan jälkiruokana, vaikkapa lämmittävään vilttiin kääriytyneenä. Ylellisen jälkiruoan kruunaa lasiin pyöräytetty ihana kahvi-sokerireunus.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Juotava tiramisu:

  • 5 rkl Amaretto-likööriä
  • 5 rkl kermalikööriä
  • ½ dl kuohukermaa
  • 6 kpl jääpalaa
  • 1 ½ dl vahvaa, kylmää kahvia

Lisäksi:

  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 4 kpl savoiardi-keksiä

Valmistusohje

Juotava tiramisu tehdään helposti näin:

1. Nosta liköörit, kerma ja jääpalat shakeriin ja ravista sekaisin. Siivilöi juoma pieniin cocktaillaseihin.

2. Jaa päälle kylmä kahvi. Siivilöi pinnalle kerros kaakaojauhetta. Nosta lasien reunalle keksit.

Vinkki: Kahvi-sokerireuna lasiin syntyy, kun kostutat reunan vaaleassa siirapissa ja pyöräytät lasin lautasella, jossa on pikakahvijauhe-kaakao-sokeriseosta.

Katso myös: Jul-negroni, jouluinen drinkki


Kommentoi

Kommentoi juttua: Juotava tiramisu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.