Pitkään haudutetut pataruoat ovat talviruokien aatelisia. Juures-lihapataan on sujautettu runsaasti c- ja k-vitamiinia sisältäviä pehmeitä ja toffeemaisia mulperinmarjoja. Ne antavat padalle herkullisen maun.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Juures-lihapata:
noin 900 gkarjalanpaistilihoja
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 palsternakka
2 porkkanaa
1 laakerinlehti
10 mustapippuria
1 tlsuolaa
1 dlmulperinmarjoja
2 rklhunajaa
vettä
Mainos
Lisäksi
täysjyväriisiä
Valmistusohje
Juures-lihapata tehdään helposti näin:
1. Ota lihat ajoissa huoneenlämpöön. Laita lihapalat uunivuokaan. Paahda lihaa uunissa 250 asteessa noin 15 minuuttia, sekoita pari kertaa paahtamisen aikana. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori palsternakka ja porkkanat ja viipaloi.
2. Ota vuoka pois uunista, laske lämpötila 170 asteeseen. Lisää vuokaan sipulit, juurekset, laakerinlehti, kokonaiset pippurit, suola, mulperinmarjat ja hunaja. Kaada vettä vuokaan niin paljon, että lihat juuri ja juuri peittyvät.
3. Paista noin 2 tuntia, sekoita pari kertaa paistamisen aikana. Jos neste tuntuu haihtuvan, lisää tilkka vettä. Peitä tarvittaessa foliolla. Nauti täysjyväriisin kanssa.
Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaisen Otavamedia-tilin, jonka tunnuksilla pääset kirjautumaan palveluun. Otavamedia-tilin tunnuksilla voit käyttää kaikkia Otavamedian digipalveluita sekä tarkastella yhteys- ja tilaustietojasi
Otavamedia.fi:ssä. Näköislehtien sekä muun maksullisen sisällön käyttöön tarvitset lisäksi voimassa olevan tilauksen.
Keskustelu
Kommentoi juttua: Juures-lihapata