Juures-lihapata

Juures-lihapata 

60+
min
6 annosta
yli 60 min
Pitkään haudutetut pataruoat ovat talviruokien aatelisia. Juures-lihapataan on sujautettu runsaasti c- ja k-vitamiinia sisältäviä pehmeitä ja toffeemaisia mulperinmarjoja. Ne antavat padalle herkullisen maun.

Ainekset

noin 900 g karjalanpaistilihoja
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 palsternakka
2 porkkanaa
1 laakerinlehti
10 mustapippuria
1 tl suolaa
1 dl mulperinmarjoja
2 rkl hunajaa
vettä

Lisäksi

täysjyväriisiä

Valmistusohje

1. Ota lihat ajoissa huoneenlämpöön. Laita lihapalat uunivuokaan. Paahda lihaa uunissa 250 asteessa noin 15 minuuttia, sekoita pari kertaa paahtamisen aikana. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori palsternakka ja porkkanat ja viipaloi.

2. Ota vuoka pois uunista, laske lämpötila 170 asteeseen. Lisää vuokaan sipulit, juurekset, laakerinlehti, kokonaiset pippurit, suola, mulperinmarjat ja hunaja. Kaada vettä vuokaan niin paljon, että lihat juuri ja juuri peittyvät.

3. Paista noin 2 tuntia, sekoita pari kertaa paistamisen aikana. Jos neste tuntuu haihtuvan, lisää tilkka vettä. Peitä tarvittaessa foliolla. Nauti täysjyväriisin kanssa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 2/2017.

Lihapatoja meiltä ja maailmalta:

Marokkolaista lihapataa ja couscousia

Marokkolainen lihapata

ranskalainen burgundinpata

Ranskalainen burgundinpata

perinteinen karjalanpaisti

Perinteinen karjalanpaisti

Ruoka.fi: Ranskalainen lihapata, pot-au-feu

Kaisa Nieminen
Anton Reenpää