Juures-lihapata
Pitkään haudutetut pataruoat ovat talviruokien aatelisia. Juures-lihapataan on sujautettu runsaasti c- ja k-vitamiinia sisältäviä pehmeitä ja toffeemaisia mulperinmarjoja. Ne antavat padalle herkullisen maun.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Juures-lihapata:
- noin 900 g karjalanpaistilihoja
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 palsternakka
- 2 porkkanaa
- 1 laakerinlehti
- 10 mustapippuria
- 1 tl suolaa
- 1 dl mulperinmarjoja
- 2 rkl hunajaa
- vettä
Lisäksi
- täysjyväriisiä
Valmistusohje
Juures-lihapata valmistuu helposti näin:
1. Ota lihat ajoissa huoneenlämpöön. Laita lihapalat uunivuokaan. Paahda lihaa uunissa 250 asteessa noin 15 minuuttia, sekoita pari kertaa paahtamisen aikana. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori palsternakka ja porkkanat ja viipaloi.
2. Ota vuoka pois uunista, laske lämpötila 170 asteeseen. Lisää vuokaan sipulit, juurekset, laakerinlehti, kokonaiset pippurit, suola, mulperinmarjat ja hunaja. Kaada vettä vuokaan niin paljon, että lihat juuri ja juuri peittyvät.
3. Paista noin 2 tuntia, sekoita pari kertaa paistamisen aikana. Jos neste tuntuu haihtuvan, lisää tilkka vettä. Peitä tarvittaessa foliolla.
Vinkki: Nauti juures-lihapata täysjyväriisin ja vihersalaatin kanssa.
Resepti on julkaistu Kotiliedessä 2/2017.
Lue myös Anna.fi: Lihapata voi olla edullista arkiruokaa tai viikonlopun herkku – näillä ohjeilla murea ja maukas pataruoka onnistuu
Kommentoi
Kommentoi juttua: Juures-lihapata