Juuresleipä
Reseptit
yli 60 min
1
Kiitos

Juuresleipä

Juuresleipää alustetaan pitkään, hartaasti ja hellävaroen. Lempeä käsittely ja pitkä kohotusaika takaavat pehmeän rakenteen.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
200 g survottuja juureksia
tai juuressosetta
½ dl vettä
1 dl ruisjauhoja
1½ dl vettä
10 g tuoretta hiivaa
1 appelsiinin raastettu kuori
2 tl suolaa
6 dl hiivaleipäjauhoja

Keskustelu

Miten kohotetaan leipätaikinaa 30 min ja alustetaan kolme kertaa 30 min välein…? Eli onko nostatusaika kuitenkin 1,5 h vai alustetaanko 10 min välein??

Ohjetta on tarkennettu. Ensi kohotus on tunnin, jonka aikana taikinaa venytetään kerran puolen tunnin päästä.
”Lisää hiivaleipäjauhot ja vaivaa taikinaa käsin muutaman minuutin ajan.  Jätä taikina kohoamaan tunniksi. Venytä puolen tunnin kohoamisen jälkeen taikinan reunoja neljältä sivulta ja paina venytetty taikina takaisin keskelle. Jatka kohotusta vielä puoli tuntia.”

Kommentoi juttua: Juuresleipä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X