Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Juuresranskalaiset ja linssihummus

Herkullinen hummus valmistuu kikherneiden lisäksi myös linsseistä. Nosta linssi­hummuskulho keskelle tarjoilu­astiaa ja kokoa juuresranskalaiset sen ympärille. Astia on helppo ojentaa pöydässä ihmiseltä toiselle.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Juuresranskalaiset

  • 500 g porkkanaa
  • 500 g palsternakkaa
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl ruokosokeria
  • 1 tl suolaa

Linssihummus

  • 1 ½ dl linssejä (vihreitä)
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl seesamitahnaa eli tahinia
  • ½ tl jauhettua juustokuminaa
  • ¼ tl suolaa
  • kylmää vettä

Koristelu

  • pinjansiemeniä
  • öljyssä paistettua lehtikaalia

Valmistusohje

1. Pese 500 g porkkanoita ja  500 g palsternakkoja huolellisesti, mutta älä kuori niitä. Halkaise ja leikkaa juurekset suikaleiksi. Jaa porkkanat ja palsternakat uunipellille.

2. Sulata 2 rkl voita pienessä kattilassa. Lisää  2 rkl rypsiöljyä, 2 rkl ruokosokeria ja 1 tl suolaa. Sekoita kunnes sokeri on sulanut. Valuta seos heti tasaisesti porkkanoille ja palsternakoille. Katso, että jokainen juures on voi-öljyseoksen peitossa.

3. Paahda kasviksia 225-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä ja kauniin värisiä.

4. Valmista linssihummus. Huuhtele 1 1/2 dl vihreitä linssejä siivilässä ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta linssit ja siirrä ne monitoimikoneen kulhoon. Lisää 3 rkl oliiviöljyä, 1 rkl tahinia, 1/2 tl jauhettua juustokuminaa ja 1/4 tl suolaa. Soseuta hienoksi tahnaksi. Lisää kylmää vettä tarpeen mukaan, että tahnasta tulee sopivan paksuista dippaukseen. Tarkista maku.

5. Siirrä hummus kulhoon. Paahda pinjansiemeniin paahteinen väri. Hienonna lehtikaali ja paista se kuumassa öljyssä rapeaksi. Koristele hummus pinjansiemenillä ja lehtikaalilla.

Vinkki! Saat juureksiin kauniin paahtopinnan, kun lisäät vähän sokeria öljyn joukkoon.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 7/2019.

Lue myös: Helpot uunijuurekset


Kommentoi

Kommentoi juttua: Juuresranskalaiset ja linssihummus

Innokas

Ruokosokeri???

Sinun täytyy kommentoidaksesi.