Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Juuresrösti ja pinaatti-hernesalaatti

Nahistuneet juurekset kannattaa raastaa juuresröstiin. Uunissa rapeaksi valmistunut juuresrösti on näppärä yöpala. Kevyesti paistetut munat toimivat kastikkeena.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Juuresrösti

  • ½ kg perunoita
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 2 punajuurta
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl oliviiöljyä
  • ½ tl mustapippuria myllystä

Pinaatti-hernesalaatti

  • 100 g herneitä
  • 100 g tuoretta pinaattia
  • 4 (luomu)kananmunaa
  • 50 g fetajuustoa

Valmistusohje

Juuresrösti tehdään helposti näin:

1. Raasta juurekset karkealla terällä. Lisää suola. Anna seistä 5 minuuttia. Purista ylimääräinen neste pois ja painele juuresraaste öljyttyyn uunivuokaan, rouhi päälle mustapippuria.

2. Paista röstiä 180-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Sekoita kerran paistamisen aikana, pinta saa tulla rapeaksi.

3. Sulata herneet ja sekoita pinaattien joukkoon. Paista munia kevyesti toiselta puolelta.

4. Ota juuresrösti pois uunista. Lisää päälle munat, herne-pinaattisalaattia ja murustele päälle fetajuustoa. Pirskottele päälle oliiviöljyä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 27/2018.

Lisää herkkuja juureksista:

juures-kinkkupizza

Juures-kinkkupizza

kerroksellinen juurespaistos

Kerroksellinen juurespaistos

hunajaiset uunijuurekset

Hunajaiset uunijuurekset

Anna.fi: Rapeat röstit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Juuresrösti ja pinaatti-hernesalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.