Reseptit
yli 60 min
4
Kiitos

Juuresröstiä kananmunilla ja pinaatti-hernesalaatilla

Nahistuneet juurekset kannattaa raastaa juuresröstiin. Uunissa rapeaksi valmistunut juuresrösti on näppärä arkiruoka. Kevyesti paistetut munat toimivat kastikkeena.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Juuresrösti:

1/2 kg perunoita
2 porkkanaa
1 palsternakka
2 punajuurta
1/2 tl suolaa
2 rkl oliviiöljyä
1/2 tl mustapippuria myllystä

Lisäksi:

100 g herneitä
100 g tuoretta pinaattia
4 (luomu)kananmunaa
50 g fetajuustoa

Valmistusohje

1. Raasta juurekset karkealla terällä. Lisää suola. Anna seistä 5 minuuttia. Purista ylimääräinen neste pois ja painele juuresraaste öljyttyyn uunivuokaan, rouhi päälle mustapippuria.

2. Paista röstiä 180-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Sekoita kerran paistamisen aikana, pinta saa tulla rapeaksi.

3. Sulata herneet ja sekoita pinaattien joukkoon. Paista munia kevyesti toiselta puolelta.

4. Ota rösti pois uunista. Lisää päälle munat, herne-pinaattisalaattia ja murustele päälle fetajuustoa. Pirskottele päälle oliiviöljyä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 27/18.

Lisää herkkuja juureksista:

juures-kinkkupizza

Juures-kinkkupizza

kerroksellinen juurespaistos

Kerroksellinen juurespaistos

hunajaiset uunijuurekset

Hunajaiset uunijuurekset

Anna.fi: Rapeat röstit

Keskustelu

Kommentoi juttua: Juuresröstiä kananmunilla ja pinaatti-hernesalaatilla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X