Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Juuressosekeitto hernerouheella

Juuressosekeitto hernerouheella on tutun juureksista tehdyn keiton proteiinipitoisempi versio. Kotimainen hernerouhe sopii hyvin sosekeiton raaka-aineeksi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
800 g erilaisia juureksia esim. porkkanaa, perunaa, lanttua ja palsternakkaa
1 1/2 dl kotimaista hernerouhetta (esim. Milletti)
1 sipuli
1 tl suolaa
1,2 l kasvislientä tai vettä
2 dl kasvikermaa

Lisäksi halutessaan

krutonkeja (kuivahtanutta leipää)
siemeniä

Valmistusohje

  1. Keitä isossa kattilassa kasvisliemi kiehuvaksi.
  2. Kuori ja kuutioi juurekset sekä hienonna sipuli. Lisää ne kasvisliemeen ja anna kiehua melkein pehmeiksi. 
  3. Lisää hernerouhe ja jatka keittämistä hiljalleen sekoitellen noin 10 minuuttia. Lisää kasvikerma ja soseuta keitto sauvasekoittimella täysin sileäksi.
  4. Lopullinen väri riippuu siitä mitä juureksia olet käyttänyt. 
  5. Tarjoile keitto halutessasi leipäpalasten ja paahdettujen siementen kanssa. Myös itse tehty leipä tai sämpylät maistuvat keiton kanssa.

Lue myös: Helppoja keittoja Ranskasta, Italiasta ja Meksikosta – 6 edullista ohjetta lisukkeineen

Lue myös Anna.fi/Ruoka: Paahdettu valkosipuli-tomaattikeitto

Keskustelu

Kommentoi juttua: Juuressosekeitto hernerouheella

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X