Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Juuressosekeitto hernerouheella

Juuressosekeitto hernerouheella on tutun juureksista tehdyn keiton proteiinipitoisempi versio. Kotimainen hernerouhe sopii hyvin sosekeiton raaka-aineeksi.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

Juuressosekeitto hernerouheella:

  • 800 g erilaisia juureksia esim. porkkanaa, perunaa, lanttua ja palsternakkaa
  • 1 ½ dl kotimaista hernerouhetta (esim. Milletti)
  • 1 sipuli
  • 1 tl suolaa
  • 1,2 l kasvislientä tai vettä
  • 2 dl kasvikermaa

Lisäksi halutessaan

  • krutonkeja (kuivahtanutta leipää)
  • siemeniä

Valmistusohje

Juuressosekeitto hernerouheella tehdään helposti näin:

  1. Keitä isossa kattilassa kasvisliemi kiehuvaksi.
  2. Kuori ja kuutioi juurekset sekä hienonna sipuli. Lisää ne kasvisliemeen ja anna kiehua melkein pehmeiksi. 
  3. Lisää hernerouhe ja jatka keittämistä hiljalleen sekoitellen noin 10 minuuttia. Lisää kasvikerma ja soseuta keitto sauvasekoittimella täysin sileäksi.
  4. Lopullinen väri riippuu siitä mitä juureksia olet käyttänyt. 
  5. Tarjoile keitto halutessasi leipäpalasten ja paahdettujen siementen kanssa. Myös itse tehty leipä tai sämpylät maistuvat keiton kanssa.

Lue myös: Helppoja keittoja Ranskasta, Italiasta ja Meksikosta – 6 edullista ohjetta lisukkeineen

Lue myös Anna.fi/Ruoka: Paahdettu valkosipuli-tomaattikeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Juuressosekeitto hernerouheella

Hernes

Vieläkö milletin hernerouhetta saa jostain? Olen koittanut etsiä, turhaan 🙁

Sinun täytyy kommentoidaksesi.