Juuressosekeitto hernerouheella
Juuressosekeitto hernerouheella on tutun juureksista tehdyn keiton proteiinipitoisempi versio. Kotimainen hernerouhe sopii hyvin sosekeiton raaka-aineeksi.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Vegaaninen
Ainekset
Juuressosekeitto hernerouheella:
- 800 g erilaisia juureksia esim. porkkanaa, perunaa, lanttua ja palsternakkaa
- 1 ½ dl kotimaista hernerouhetta (esim. Milletti)
- 1 sipuli
- 1 tl suolaa
- 1,2 l kasvislientä tai vettä
- 2 dl kasvikermaa
Lisäksi halutessaan
- krutonkeja (kuivahtanutta leipää)
- siemeniä
Valmistusohje
Juuressosekeitto hernerouheella tehdään helposti näin:
- Keitä isossa kattilassa kasvisliemi kiehuvaksi.
- Kuori ja kuutioi juurekset sekä hienonna sipuli. Lisää ne kasvisliemeen ja anna kiehua melkein pehmeiksi.
- Lisää hernerouhe ja jatka keittämistä hiljalleen sekoitellen noin 10 minuuttia. Lisää kasvikerma ja soseuta keitto sauvasekoittimella täysin sileäksi.
- Lopullinen väri riippuu siitä mitä juureksia olet käyttänyt.
- Tarjoile keitto halutessasi leipäpalasten ja paahdettujen siementen kanssa. Myös itse tehty leipä tai sämpylät maistuvat keiton kanssa.
Lue myös: Helppoja keittoja Ranskasta, Italiasta ja Meksikosta – 6 edullista ohjetta lisukkeineen
Lue myös Anna.fi/Ruoka: Paahdettu valkosipuli-tomaattikeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Juuressosekeitto hernerouheella
Vieläkö milletin hernerouhetta saa jostain? Olen koittanut etsiä, turhaan 🙁