Reseptit
yli 60 min
12

Juurikas-vuohenjuustovuoka

Juurikas-vuohenjuustovuoka tarjoaa vaihtelua uuniruokiin ja kasvislisukkeisiin. Juuresvuoka on tehty keltajuurikkaasta ja punajuuresta. Sen voi tehdä hyvissä ajoin valmiiksi ennen tarjoilua.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Juurikas-vuohenjuustovuoka:

500 g keltajuurta
500 g punajuurta
2 dl kermaa
3 kananmunaa
1 rkl tuoretta piparjuurta raastettuna tai valmista tahnaa
2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria myllystä
200 g pehmeää vuohenjuustoa

Koristeeksi:

suolaheinänlehtiä
raastettua piparjuurta

Valmistusohje

1. Kuori keltajuuret ja punajuuret. Leikkaa ne mandoliinilla eli juuresleikkurilla aivan ohuiksi viipaleiksi.

2. Sekoita kerma, munat, mausteet ja pehmeä juusto hyvin keskenään. Lado juurikasviipaleita kerroksittain kerma-juustoseoksen kanssa pitkulaiseen leipävuokaan (8 x 20 cm). Paina kevyesti, jotta vuoasta tulee tiivis.

3. Peitä pinta leivinpaperilla ja foliolla. Voit nostaa päälle vielä jotain painavaa, jotta vuoka tiivistyy uunissa. Paista 170 asteessa uunin keskitasolla noin 1 1⁄2 tuntia. Anna jäähtyä ja vetäytyä. Pidä juuresvuoka vuoassaan yön yli jääkaapissa ja lämmitä juuri ennen tarjoilua.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/18.

Lisukkeita juureksista:

kerroksellinen juurespaistos

Kerroksellinen juurespaistos

Täyteläinen punajuurilaatikko

Täyteläinen punajuurilaatikko

hunajaiset uunijuurekset

Hunajaiset uunijuurekset

Anna.fi: Juures-perunakakku

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Juurikas-vuohenjuustovuoka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X