Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Juurikas-vuohenjuustovuoka

Juurikas-vuohenjuustovuoka tarjoaa vaihtelua uuniruokiin ja kasvislisukkeisiin. Juuresvuoka on tehty keltajuurikkaasta ja punajuuresta. Sen voi tehdä hyvissä ajoin valmiiksi ennen tarjoilua.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Juurikas-vuohenjuustovuoka:

  • 500 g keltajuurta
  • 500 g punajuurta
  • 2 dl kermaa
  • 3 kananmunaa
  • 1 rkl tuoretta piparjuurta raastettuna tai valmista tahnaa
  • 2 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria myllystä
  • 200 g pehmeää vuohenjuustoa

Koristeeksi:

  • suolaheinänlehtiä
  • raastettua piparjuurta

Valmistusohje

1. Kuori keltajuuret ja punajuuret. Leikkaa ne mandoliinilla eli juuresleikkurilla aivan ohuiksi viipaleiksi.

2. Sekoita kerma, munat, mausteet ja pehmeä juusto hyvin keskenään. Lado juurikasviipaleita kerroksittain kerma-juustoseoksen kanssa pitkulaiseen leipävuokaan (8 x 20 cm). Paina kevyesti, jotta vuoasta tulee tiivis.

3. Peitä pinta leivinpaperilla ja foliolla. Voit nostaa päälle vielä jotain painavaa, jotta vuoka tiivistyy uunissa. Paista 170 asteessa uunin keskitasolla noin 1 1⁄2 tuntia. Anna jäähtyä ja vetäytyä. Pidä juuresvuoka vuoassaan yön yli jääkaapissa ja lämmitä juuri ennen tarjoilua.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/18.

Lisukkeita juureksista:

kerroksellinen juurespaistos

Kerroksellinen juurespaistos

Täyteläinen punajuurilaatikko

Täyteläinen punajuurilaatikko

hunajaiset uunijuurekset

Hunajaiset uunijuurekset

Anna.fi: Juures-perunakakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Juurikas-vuohenjuustovuoka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.