Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Juusto-perunakeitto

Kevyt vaihtoehto lounaalle syntyy juusto-perunakeitosta. Keitosta saat kasvissyöjäle sopivan version käyttämällä kasvislientä kanaliemen sijaan.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
2  annosta

Ainekset

Juusto-perunakeitto:

  • 2 jauhoista perunaa
  • 3-4 dl kana- tai kasvislientä
  • ½-1 dl kermaa tai soijakermaa
  • ½ valkosipulinkynsi
  • ½ tl suolaa
  • 50 g mietoa vuohenjuustoa esim. Holland Chévre Gouda
  • ripaus cayennepippuria
  • ripaus mustapippuria
  • 2 tl sitruunamehua

koristeluun:

  • leipäkrutonkeja
  • persiljaa

Valmistusohje

  1. Kuori ja leikkaa perunat pieniksi kuutioiksi. Kypsennä kuutiot kana- tai kasvisliemessä.
  2. Murskaa valkosipulinkynsi ja mausta liemi murskalla. Sekoita kerma keittoon perunoiden pehmetessä. Kiehauta ja mausta keitto suolalla, cayenne- ja mustapippurilla sekä sitruunamehulla.
  3. Soseuta keitto ja lisää juustoraaste. Kuumenna hitaasti, kunnes juusto sulaa.

Koristele annokset makusi mukaan esimerkiksi persiljalla sekä leipäkrutongeilla.

Katso myös: Parsakaali-juustokeitto

Katso myös Anna.fi: 3 x kevyt ja edullinen keitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Juusto-perunakeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.