
Juusto-perunakeitto
Kevyt vaihtoehto lounaalle syntyy juusto-perunakeitosta. Keitosta saat kasvissyöjäle sopivan version käyttämällä kasvislientä kanaliemen sijaan.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 2 annosta
- Kasvis
Ainekset
Juusto-perunakeitto:
- 2 jauhoista perunaa
- 3-4 dl kana- tai kasvislientä
- ½-1 dl kermaa tai soijakermaa
- ½ valkosipulinkynsi
- ½ tl suolaa
- 50 g mietoa vuohenjuustoa esim. Holland Chévre Gouda
- ripaus cayennepippuria
- ripaus mustapippuria
- 2 tl sitruunamehua
koristeluun:
- leipäkrutonkeja
- persiljaa
Valmistusohje
- Kuori ja leikkaa perunat pieniksi kuutioiksi. Kypsennä kuutiot kana- tai kasvisliemessä.
- Murskaa valkosipulinkynsi ja mausta liemi murskalla. Sekoita kerma keittoon perunoiden pehmetessä. Kiehauta ja mausta keitto suolalla, cayenne- ja mustapippurilla sekä sitruunamehulla.
- Soseuta keitto ja lisää juustoraaste. Kuumenna hitaasti, kunnes juusto sulaa.
Koristele annokset makusi mukaan esimerkiksi persiljalla sekä leipäkrutongeilla.
Katso myös: Parsakaali-juustokeitto
Katso myös Anna.fi: 3 x kevyt ja edullinen keitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Juusto-perunakeitto