MAINOS |
Mainos |

Juusto-perunapannari

Suolainen pannukakku syntyi kun taikina rikastettiin perunasipuliseoksella ja sveitsiläisellä Le Gruyère AOP -juustolla. Pannari maistuu niin iltapalana kuin brunssiruokana. Se on herkullista myös huoneenlömpöisenä, joten ruokaisaa pannaria voi tarjota vaikka talkooporukalle.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

  • 500 g perunasipulisekoite-pakastetta
  • 2-3 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita tai margariinia
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus suolaa

Pannukakkutaikina

  • 5 dl maitoa
  • 3 kpl kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • ½ dl voisulaa tai juoksevaa margariinia
  • 200 g Le Gruyère AOP -juustoa raastettuna
  • 1 oksa tuoretta rosmariinia

Valmistusohje

  1. Sulata voi pannulla ja lisää siihen hienonnetut valkosipulinkynnet ja perunasipulisekoitus. Kypsennä, kunnes perunat saavat hieman väriä. Rouhaise mausteeksi hieman mustapippuria ja lisää ripaus suolaa.
  2. Vatkaa munat maitoon. Sekoita jauhoihin suola ja sokeri, lisää seos vatkaten munamaitoon. Sekoita joukkoon myös juokseva rasva.
  3. Lisää taikinan joukkoon perunasipulisekoitus, juustoraaste ja rosmariini.
  4. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja voitele se kevyesti. Kaada pannariseos pannuun.
  5. Kypsennä 200 -asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  6. Tarjoa halutessasi pannukakun lisäkkeenä paistettua pekonia tai makkaroita. Lisäkkeenä maistuu suolakurkun lisäksi myös puolukkahillo!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Juusto-perunapannari

Sinun täytyy kommentoidaksesi.