Mainos |
Juusto-perunapannari
Suolainen pannukakku syntyi kun taikina rikastettiin perunasipuliseoksella ja sveitsiläisellä Le Gruyère AOP -juustolla. Pannari maistuu niin iltapalana kuin brunssiruokana. Se on herkullista myös huoneenlömpöisenä, joten ruokaisaa pannaria voi tarjota vaikka talkooporukalle.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Ainekset
- 500 g perunasipulisekoite-pakastetta
- 2-3 kpl valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita tai margariinia
- ripaus mustapippuria
- ripaus suolaa
Pannukakkutaikina
- 5 dl maitoa
- 3 kpl kananmunaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- 1 tl sokeria
- ½ dl voisulaa tai juoksevaa margariinia
- 200 g Le Gruyère AOP -juustoa raastettuna
- 1 oksa tuoretta rosmariinia
Valmistusohje
- Sulata voi pannulla ja lisää siihen hienonnetut valkosipulinkynnet ja perunasipulisekoitus. Kypsennä, kunnes perunat saavat hieman väriä. Rouhaise mausteeksi hieman mustapippuria ja lisää ripaus suolaa.
- Vatkaa munat maitoon. Sekoita jauhoihin suola ja sokeri, lisää seos vatkaten munamaitoon. Sekoita joukkoon myös juokseva rasva.
- Lisää taikinan joukkoon perunasipulisekoitus, juustoraaste ja rosmariini.
- Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja voitele se kevyesti. Kaada pannariseos pannuun.
- Kypsennä 200 -asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- Tarjoa halutessasi pannukakun lisäkkeenä paistettua pekonia tai makkaroita. Lisäkkeenä maistuu suolakurkun lisäksi myös puolukkahillo!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Juusto-perunapannari