Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Juusto-yrttisolmut

Juusto-yrttisolmut ovat helppo suolainen tarjottava. Tuoreet yrtit raikastavat kahdesta juustosta tehtyä täytettä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
18  annosta

Ainekset

Juusto-yrttisolmut:

  • 1 pkt (600 g) pakastelehtitaikinalevy

Juusto-yrttisolmujen täyte:

  • 1 dl marinoituja salaattijuustokuutioita
  • 2 dl voimakasta juustoraastetta, esimerkiksi mustaleimaemmental
  • 1 dl tuoreita hienonnettuja yrttejä, esimerkiksi minttua ja persiljaa

Voiteluun:

  • 1 kananmuna

Valmistusohje

1. Nosta taikinalevy sulamaan leivinpöydälle pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli levy hieman pidemmäksi ja leveämmäksi levyksi.

2. Valmista täyte. Murskaa haarukalla kulhossa salaattijuustokuutiot tasaiseksi rouheeksi. Lorauta joukkoon muutama ruokalusikallinen marinointiöljyä. Sekoita joukkoon juustoraaste ja hienonnetut yrtit.

3. Levitä täyte tasaisesti taikinalevylle. Painele täytteitä hieman päältä, esimerkiksi kaulimella, jotta ne eivät putoile solmujen tekovaiheessa.

4. Halkaise taikinalevy pituussuunnassa kahteen osaan. Leikkaa levyistä noin kolmen sentin levyisiä suikaleita. Kiepauta nauhat löysiksi solmuiksi.

5. Nosta solmut leivinpaperoidulle uunipellille ja töpötä hieman päälle kananmunaa. Paista solmuja 225-asteisessa uunin keskitasossa noin 12 minuuttia.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Juusto-yrttisolmut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.