Reseptit
18
Kiitos

Juusto-yrttisolmut

Juusto-yrttisolmut ovat helppo suolainen tarjottava. Tuoreet yrtit raikastavat kahdesta juustosta tehtyä täytettä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Juusto-yrttisolmut:

1 pkt (600 g) pakastelehtitaikinalevy

Juusto-yrttisolmujen täyte:

1 dl marinoituja salaattijuustokuutioita
2 dl voimakasta juustoraastetta, esimerkiksi mustaleimaemmental
1 dl tuoreita hienonnettuja yrttejä, esimerkiksi minttua ja persiljaa

Voiteluun:

1 kananmuna

Valmistusohje

1. Nosta taikinalevy sulamaan leivinpöydälle pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli levy hieman pidemmäksi ja leveämmäksi levyksi.

2. Valmista täyte. Murskaa haarukalla kulhossa salaattijuustokuutiot tasaiseksi rouheeksi. Lorauta joukkoon muutama ruokalusikallinen marinointiöljyä. Sekoita joukkoon juustoraaste ja hienonnetut yrtit.

3. Levitä täyte tasaisesti taikinalevylle. Painele täytteitä hieman päältä, esimerkiksi kaulimella, jotta ne eivät putoile solmujen tekovaiheessa.

4. Halkaise taikinalevy pituussuunnassa kahteen osaan. Leikkaa levyistä noin kolmen sentin levyisiä suikaleita. Kiepauta nauhat löysiksi solmuiksi.

5. Nosta solmut leivinpaperoidulle uunipellille ja töpötä hieman päälle kananmunaa. Paista solmuja 225-asteisessa uunin keskitasossa noin 12 minuuttia.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Juusto-yrttisolmut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X