Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Juustofondue

Juustofondue on parasta seurusteluruokaa ystäväporukan illanistujaisiin, mutta se sopii myös retkievääksi. Nuotiolla valmistettu fon­due saa omalei­maisen aromin savusta.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Juustofondue

  • 350 g gruyèrejuustoa
  • 250 g emmentaalia esim. mustaleima
  • 200 g vacherinjuustoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 ½ dl hapokasta valkoviiniä
  • ¼ tl jauhettua muskottipähkinää
  • 2 rkl kirschiä (kirsikkaviinaa)

Lisäksi

  • hapanjuurileipää ronskeina paloina

Valmistusohje

Juustofondue tehdään helposti näin:

1. Raasta 350 grammaa gruerejuustoa, 250 grammaa emmentalia, kuten mustaleimaemmentalia ja 200 grammaa vacherinjuustoa valmiiksi.

2. Kuori yksi valkosipulinkynsi ja hiero sillä fonduepadan sisäpinta. Kaada 3 1/2 desilitraa hapokasta valkoviiniä pataan ja kuumenna.

3. Lisää raastettu emmentaali ja sekoita voimakkaasti. Lisää gruyére ja lopuksi vacherin.

4. Mausta lopuksi kahdella ruokalusikallisella kirsikkaviinaa ja 1/4 teelusikallisella jauhettua muskottipähkinää.

5. Pidä pataa matalalla lämmöllä, jotta juustofondue pysyy juoksevana.

6. Kasta leipäpaloja fonduetikkujen avulla kuumaan juustoon.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 26/2021.

Lue myös: Vieraita tulossa ja et tiedä mitä tarjota? Tee takuuvarma juustoherkku, jonka valmistus ei voi mennä pieleen

Lue myös Anna.fi: Fonduen ääressä ruoka valmistuu seurustellen


Kommentoi

Kommentoi juttua: Juustofondue

Sinun täytyy kommentoidaksesi.