Mainos: Tiina Rantanen
alle 30 min
4
Himahella - avatar

Himahella

Kiitos
Mainos

Juustofondyy moitié-moitié

Sveitsiläisen juustofondyyn juuret ovat Neuchâtelissa, mutta jokaisella kantonilla on oma tapansa valmistaa sitä. Gruyèressä tunnetuin on ehkä moitié-moitié eli seos, jossa on puolet gruyèrea ja puolet melko mietoa vacherinia. juustofondyyseen varataan juustoa 200–250 grammaa henkeä kohden.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 valkosipulinkynttä
400 g Gruyère AOP -juustoa raastettana
400 g  Vacherin Fribourgeois AOP – juustoa ( tai emmentalia)
noin 4 dl dl kuivaa valkoviiniä
2 tl sitruunamehua
1 rkl maissitärkkelysjauhoja
mustapippuria myllystä
(muskottipähkinää tai paprikajauhetta)
2 rkl kirchiä (tai muuta kirkasta viinaa )

Keskustelu

Kommentoi juttua: Juustofondyy moitié-moitié

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X